Je dag starten met deze ontbijtwafels, dat is meteen je dag goed inzetten! Natuurlijk kan je dit makkelijke wafel recept ook op eender welk moment van de dag maken, smaken doen ze nu eenmaal altijd. Serveer ze op een doodnormale werkdag, weekend of tijdens het feestelijke paasontbijt of brunch. Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig. Ze vragen ook niet veel werk of tijd dus dit receptje is er eentje om goed te bewaren 😉. Het geheim waarom ze zo lekker luchtig zijn? Karnemelk … begin vooral niet te gruwelen, je zal er niets van proeven.
Serveer de wafels met vers fruit, eventueel wat opgeklopte room of yoghurt. Mijn favoriet is een combinatie van bessen, coulis van blauwe bessen en wat losgeklopte roomkaas. In het receptuur kan je zien hoe je beide maakt.
Hoe maken we deze ontbijtwafels?
Begin met mengen van zelfrijzende bloem met vanille puddingpoeder, vanillesuiker en suiker. Zet deze droge ingrediënten even opzij. In een mengkom kluts je vervolgens de eidooiers met karnemelk alvast even los en voeg er de droge ingrediënten aan toe. Meng of mix goed tot glad beslag dat ietwat aan de vastere kant is. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf op en meng deze met een spatel onder beslag. Meng niet te lang want je wilt dit lekker luchtig houden.
Verwarm dan je wafelijzer, vet deze een beetje in en schep wat van het deeg in de ijzer. Het makkelijkste gaat dit met een ijsschep. Bak de wafels mooi goudbruin.
Serveer deze wafels met vers fruit, slagroom, gesmolten chocolade … ik persoonlijk ben fan van coulis van blauwe bessen en wat losgeklopte roomkaas. Zie in de notities hieronder, hoe je deze maakt.
Ontbijtwafels
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 35 gr vanille puddingpoeder (of maizena)
- 1 zakje vanillesuiker (= 8 a 10gr)
- 1,5 el suiker
- 360 ml karnemelk
- 2 eieren
Instructies
- Meng alvast de zelfrijzende bloem met puddingpoeder, vanillesuiker en suiker. Zet deze droge ingrediënten even opzij.Doe de karnemelk en eidooiers (de eiwitten gaan we apart opkloppen) in een mengkom en kluts dit even los. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en mix of roer goed tot een glad beslag. Het is normaal dat dit vrij vast is. Klop de eiwitten stijf op in een aparte kom. Meng deze vervolgens met een spatel onder het beslag.
- Verhit je wafelijzer. Vet deze eerst wat in met wat olie.Schep wat van het deeg (gaat het makkelijkste met een ijsschepper) in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin en gaar. Reken op zo'n 3 a 4min.
- Serveer de wafels met vers fruit, optioneel de (blauwe bessen) coulis (zie recept hieronder in de notities) en eventueel wat losgeklopte roomkaas.> Voor de losgeklopte roomkaas. Doe zo'n 100 a 150gr roomkaas in een kommetje samen met 1kl poedersuiker. Mix dit los en serveer.
Notities
* 250gr blauwe bessen (vers of diepvries)
* 1,5el suiker
* 1el citroensap
* Snuifje kaneel Doe de blauwe bessen in een steelpannetje met de de suiker, citroensap en kaneel. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen zodat de blauwe bessen open poffen. Roer af en toe. Wanneer alle bessen zijn open gepoft, haal van het vuur en mix glad met een staafmixer. Je kan dit nu nog door een zeef halen voor een gladde coulis maar dit hoeft niet per se.