Waarschijnlijk puilen je kasten ondertussen al uit van de paaseitjes. Heb je nu per toeval wat witte paaseitjes of gewoon witte chocolade op overschot? Ideaal want dan kan je deze super makkelijke Rijstpap met witte chocolade maken. Een klassiek dessertje met enkele originele toetsen. In dit receptje combineren we gewone melk met kokosmelk en de suiker vervangen we grotendeels door witte chocolade. Op het laatste voegen we nog wat zeste van limoen toe wat heerlijk is combinatie met de chocolade. Alsook mengen we wat opgeklopte room onder de rijstpap. Zoet, romig, fris … kortom gewoon HEER-LIJK!
Hoe maken we deze rijstpap nog wat lekkerder? Door het te serveren in een dessertglaasje in combinatie met frambozen en verkruimelde speculaasjes. Dit geeft een heerlijke fris, zure en krokante toets aan je rijstpudding.
Hoe maken we deze Rijstpap met witte chocolade?
Doe kokosmelk, gewone melk en vanillesuiker in een kookpotje. Breng aan de kook en voeg dan de dessertrijst toe. Roer even en laat dan rustig garen in de melk. Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kan plakken. Reken toch op zo’n 30min (of langer) alvorens de rijst gaar is en zo goed als al het vocht heeft opgenomen.
TIP! Geef fan van kokosmelk of niet in huis, vervang dan door gewone melk.
Zodra de rijst gaar is, haal van het vuur. Voeg de witte chocolade in stukjes toe samen met de zeste van limoen en vanille extract. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Wanneer de rijstpap is afgekoeld, klop de room op en spatel deze onder de rijstpap. Verdeel vervolgens over dessertglaasjes.
Vlak voor het serveren, werk je de glaasjes nog af met enkele frambozen en verkruimelde speculaasjes.
Rijstpap met witte chocolade
Equipment
- 4 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk (=400ml)
- 350 ml melk (halfvolle of volle)
- 1 zakje vanillesuiker (8 a 10gr)
- 125 gr dessertrijst
- 175 gr witte chocolade
- 1 tl zeste van limoen
- 1 tl vanille extract
- 150 ml room
- Frambozen
- Speculaas
Instructies
- Doe de kokosmelk, gewone melk en vanillesuiker in een kookpotje en breng aan de kook. Roer in het begin alles even los.Als dit kookt, voeg je dessertrijst toe. Roer even en laat dan zachtjes garen in de melk. Tijdens het garen, roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kleeft. Breek ondertussen de witte chocolade in kleinere stukjes. Je zal zien dat de rijst al het vocht zal opnemen. Reken toch op zo'n 30min (kan ook langer). Is de rijst gaar, haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe samen met de zeste van limoen en vanille extract. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Laat dit dan volledig afkoelen op kamertemperatuur
- Als de rijstpap volledig is afgekoeld, kan je de room opkloppen. Klop deze niet te stijf anders ga je deze heel moeilijk kunnen mengen. Meng met een spatel de opgeklopte room onde de rijstpap. Verdeel de rijstpap over de glaasjes en werk af met wat frambozen. Bewaar in de koelkast. Vlak voor het serveren strooi je er nog wat verkruimelde speculaasjes over. Smakeljik