Bladerdeeg krans met pesto en feta

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg krans met pesto en feta, een simpel hapje voor tijdens de apero of borrel. We gaan bladerdeeg beleggen met pesto, tomaten en feta. Oprollen tot een krans en bakken. Super feestelijk en toch is dit klaar in amper 30min.
Naar recept gaan

Bladerdeeg krans met pesto en feta, een zomers feestelijk hapje waar je amper werk aan hebt en toch voor een kleine WOW factor aan tafel zorgt. Amper 6 ingrediënten heb je nodig en een paar minuten tijd alvorens dit bladerdeeg “hapje” in de oven steekt. Het deeg gaan we insmeren met een crème van groene pesto en wat roomkaas en daarover verdelen we feta en wat tomaatjes. Super simpel dus en toch ga je hiermee scoren bij iedereen. Dus organiseer je binnenkort een gezellige zomerse borrel of apéro dan weet je wat je zeker al op tafel kan zetten.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere hapjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg krans met pesto en feta, een simpel hapje voor tijdens de apero of borrel. We gaan bladerdeeg beleggen met pesto, tomaten en feta. Oprollen tot een krans en bakken. Super feestelijk en toch is dit klaar in amper 30min.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg krans met pesto en feta?

  • Groene pesto : kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • Roomkaas
  • Tomaat
  • Bladerdeeg
  • Feta
  • Ei

Hoe maak je deze Bladerdeeg krans met pesto en feta?

Beginnen doen we met de pesto los te roeren met roomkaas. Zet dit alvast even opzij. Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes en leg ook even opzij.

Rol dan het bladerdeeg open en leg op een beklede bakplaat. Smeer het deeg in met het pesto mengsel. Zorg ervoor dat het gehele deeg een dun pesto laagje heeft. Verdeel hierover vervolgens de blokjes tomaat gevolgd door de fijn verbrokkelde feta. Duw met je handen de tomaat en feta ietwat in het deeg.

Vervolgens rol je het deeg terug op vanaf de langste kant zodat je een worst krijgt. Maak dan schuine (ondiepe) inkepingen in het deeg om de 2cm. Vouw of leg de bladerdeeg worst dan in een ronde of krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen.

Als laatste wrijf je het deeg nog wat in met losgeklopt ei en bak dan in de oven. Reken op zo’n 25min baktijd tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat eerst zo’n 5min afkoelen. Serveer dan.

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg krans met pesto en feta, een simpel hapje voor tijdens de apero of borrel. We gaan bladerdeeg beleggen met pesto, tomaten en feta. Oprollen tot een krans en bakken. Super feestelijk en toch is dit klaar in amper 30min.
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg krans met pesto en feta, een simpel hapje voor tijdens de apero of borrel. We gaan bladerdeeg beleggen met pesto, tomaten en feta. Oprollen tot een krans en bakken. Super feestelijk en toch is dit klaar in amper 30min.

Bladerdeeg krans met pesto en feta

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg krans met pesto en feta, een simpel hapje voor tijdens de apero of borrel. We gaan bladerdeeg beleggen met pesto, tomaten en feta. Oprollen tot een krans en bakken. Super feestelijk en toch is dit klaar in amper 30min.
Totale tijd 30 minuten
Gang hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2,5 el groene pesto Kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1,5 el roomkaas
  • 1 tomaat
  • 90 gr feta
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Begin met de groene pesto te mengen met de roomkaas.
    Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes.
  • Rol het bladerdeeg open en dit doe je het best meteen op de beklede bakplaat.
    Smeer in met het pesto mengsel. Zorg dat heel het deeg is ingesmeerd met een dun laagje. Verdeel hierover dan de blokjes tomaat gevolgd door de fijn verbrokkelde feta. Duw de tomaat en feta met je handen ietwat in het deeg.
  • Rol het deeg dan op vanaf de langste kant tot een een worst.
    Maak dan schuine inkepingen in het deeg om de 2cm.
    Vouw of leg de worst dan in een ronde/krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen zodat je een krans krijgt.
    Wrijf het deeg in met wat losgeklopt ei
  • Bak de krans voor zo'n 25min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Laat zo'n 5min afkoelen en serveer dan
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, feta, hapje, pesto, roomkaas, snel klaar, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.