Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk
Naar recept gaan

Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, geen beter begin van de dag met deze super luchtige makkelijke pancakes. Als je over fluffy pannenkoeken spreekt, dan spreek je over deze versie. Luchtiger dan deze ga je echt niet vinden en bovendien super lekker! Normaal gebruiken we ricotta in pasta receptjes wel je kan deze Italiaanse kaas ook gebruiken in dessertjes of ontbijtjes. Voor de rest, gaan hier de klassieke ingrediënten bij zoals bloem, eitjes, melk en suiker. Wat deze extra lekker maakt, is de saus met blauwe bessen die ook niet veel werk vraagt.

Nog meer lekkere receptjes dat je kan maken als ontbijt? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk
Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen?

  • Zelfrijzende bloem
  • Bakpoeder
  • Suiker & vanillesuiker
  • Baking soda
  • Ricotta
  • Melk
  • Eieren
  • Vanille extract
  • Blauwe bessen : je kan hier ook een mix van bessen gebruiken
  • Citroen

Hoe maak je deze Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen?

Begin met het maken van de blauwe bessen saus. Doe hiervoor de suiker, vanillesuiker, citroensap en scheutje water in een kookpotje. Breng dit zachtjes naar het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Doe er dan de blauwe bessen bessen en laat zo’n 10 a 15min zachtjes sudderen zodat de bessen mooi open poffen en ietwat “stroperig” worden. Haal dan van het vuur en laat zachtjes sudderen.

Vervolgens maak je de pannenkoeken, hiervoor ga je eerst de droge ingrediënten mengen. Daarvoor meng je zelfrijzende bloem, bakpoeder, baking soda, suiker en vanillesuiker. Zet even opzij. Doe dan de ricotta, eitjes, melk en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Doe er de droge ingrediënten bij en mix of roer tot een glad deeg.

Verhit vervolgens een pan met wat olie. Schep zo’n 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Gebruik niet te veel deeg want dit zal nog rijzen tijdens het bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Serveer dan direct met de blauwe bessen.

Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk
Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk
Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk

Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Ricotta pannenkoeken met blauwe bessen, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super luchtige frisse pancakes met een heerlijke compote van bessen. Weinig werk, super snel klaar en eiwitrijk
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 190 gr zelfrijzende bloem
  • 3 el suiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 190 gr ricotta
  • 180 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract

Blauwe bessen compote

  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 2 el suiker
  • 1/2 citroen
  • 250 gr blauwe bessen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Maak je de compote, dan kan je hiermee het best beginnen.
    Doe de vanillesuiker, suiker, sap van halve citroen en scheutje water in een kookpotje. Breng dit zachtjes naar het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Voeg dan de blauwe bessen toe en laat dan zachtjes sudderen tot de bessen mooi open poffen. Laat dit zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen. Haal dan van het vuur.
    TIP! Je kan de saus zowel koud, lauw of warm serveren.
  • Voor de pannenkoeken, gaan we eerst de droge ingrediënten mengen nl. bloem, bakpoeder, suiker en baking soda. Zet even opzij.
    Doe de ricotta, melk, eitjes en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa.
    Voeg er dan de droge ingrediënten aan toe. Mix of roer tot een glad deeg.
  • Verhit een pan met wat olie.
    Schep zo'n 1,5 a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak ze vooral niet te groot want ze zullen nog uitzetten tijdens het bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
    Serveer ze dan direct met de blauwe bessen
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, eiwitrijk, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, pannenkoeken, ricotta, snel klaar, tussendoortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.