Alcoholvrije witte sangria, want tegen een lekker verfrissend drankje zeg ik nooit nee. En met deze zomerse mocktail ga je ongetwijfeld scoren bij iedereen! Er hoeft namelijk niet altijd alcohol in te zitten 😉. Jullie weten het misschien al wel maar ik lust totaal niets van alcohol. Dus ik ben altijd wel op zoek of aan het proberen naar lekkere alcoholvrije drankjes die niet mierzoet zijn. En deze versie is er weer zo eentje. Ik noem het een witte sangria omdat het wel een beetje die looks heeft. Of je kan het ook een citroen-gember mocktail noemen met wat toetsen van ananas aangezien er ook ananassap ingaat.
TIP! Check ook het recept voor deze heerlijke alcoholvrije sangria

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Alcoholvrije witte sangria?
- Ananassap : probeer een zo natuurlijk mogelijk sap te kiezen zonder te veel extra’s of suiker aan toegevoegd.
- Citroen
- Gember
- Limonade : ik gebruikte een citroen limonade, kan ook met sinaasappel limonade
- Granaatappel : de pitjes dienen ter decoratie
- Munt
Hoe maak je deze Alcoholvrije witte sangria?
Begin alvast met het ananassap in een blender te doen. Doe er vervolgens het sap bij van één citroen. Schil dan het stukje gember en snij in kleine stukjes en voeg ook toe aan de blender.
Opgelet! Begin met slechts een paar stukjes gember toe te voegen omdat dit snel overheersend kan zijn, tenzij je natuurlijk een echte gember lover bent.
Mix dit tot een glad sapje en giet vervolgens in een grote karaf. De karaf dient echt niet helemaal tot boven gevuld te zijn omdat we deze vlak voor het serveren nog gaan opvullen met ijs en citroen. Zet dit afgedekt in de koelkast tot voor het serveren.
TIP! Je kan deze sangria makkelijk al op voorhand maken en bewaren in de koelkast. Zo kan ie heel goed koelen en de gember zal zo nog meer tot z’n recht komen.
Ondertussen kan je ook nog de pitjes uit de granaatappel halen. Bewaar dit dan ook goed afgedekt in de koelkast.
Vlak voor het serveren, roer je nog eens heel goed doorheen het sap. Giet er dan het sap bij en roer nog eens goed. Vul dan de karaf op met ijs, dunne plakjes citroen, de pitjes van de granaatappel en wat takjes munt. Serveer dan.
Vul de glazen ook steeds goed op met ijs. De sangria moet echt goed koud gedronken worden.



Alcoholvrije witte sangria
Equipment
- 1 grote karaf
- ijsblokjes
Ingrediënten
- 500 ml ananassap (*)
- 1 citroen (+ extra om te decoreren)
- 1 klein stukje gember
- 275 ml limonade (op basis van citroen of sinaas)
- 1 granaatappel
- Munt
Instructies
- Doe het ananassap in een blender en doe er het sap van 1 citroen bijSchil het kleine stukje gember en snij in kleine stukjes en voeg ook toe aan de blenderTIP! Begin met een paar stukjes gember toe te voegen. Dit kan snel overheersend zijn. Je kan altijd nog wat toevoegen Mix dit tot een glad sap.
- Giet dit sapje in een karaf, dek goed af en bewaar in de koelkastJe kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken. De gember zal zo nog meer smaak geven.
- Ondertussen kan je ook nog de pitjes uit de granaatappel halen. TIP! Dit kan je ook al op voorhand doen en goed afgedekt in de koelkast bewaren.
- Vlak voor het serveren, roer je nog heel even goed in de karaf. Giet er de limonade bij. Vul op met veel ijsblokjes, Dunne plakjes citroen, de granaatappelpitjes & wat munt. Santé