Eenpansgerecht ravioli met kip

Lekker makkelijk recept voor Eenpansgerecht ravioli met kip, ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een eenpanspasta klaar in amper 30min met pasta, stukjes kip, tomaten, spinazie en een romige tomatensaus. Simpel om te maken, alles in één pan en zo veel smaak
Naar recept gaan

Eenpansgerecht ravioli met kip, een snel en makkelijk receptje dat gewoon thuishoort op je volgend weekmenu. Deze eenpanspasta is klaar in amper 30min, vraagt niet veel ingrediënten en de smaak is gewoon top. Ik gebruik hier kant-en-klare ravioli maar kan ook perfect met andere gevulde pasta of gedroogde pasta. Dit receptje maak je ook makkelijk vegetarisch door de kip weg te laten. We gebruiken hier heel klassieke ingrediënten zoals ui, look, kerstomaten en spinazie. Door tomaten tapenade te gebruiken krijg je een lekker simpele tomatensaus zonder veel werk. Ideaal dus!

Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Eenpansgerecht ravioli met kip, ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een eenpanspasta klaar in amper 30min met pasta, stukjes kip, tomaten, spinazie en een romige tomatensaus. Simpel om te maken, alles in één pan en zo veel smaak

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Eenpansgerecht ravioli met kip?

  • Kipfilets : Voor een vegetarische versie kan je deze ook weglaten
  • (Gerookt) paprikapoeder
  • Ui & Look
  • Kerstomaten
  • Tomaten tapenade of vervang door rode pesto
  • Bouillon : kip of groente
  • Room
  • Spinazie
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je dit Eenpansgerecht ravioli met kip?

Begin met de kipfilet in kleine blokjes te snijden. Verhit een ruime stoofpan of pot met olijfolie. Doe er de stukjes kip in kruid meteen met (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak deze voor een paar minuten en schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Maak de pot of pan nu nog niet proper.

Doe opnieuw olijfolie in dezelfde pot/pan. Stoof hierin eerst de ui aan voor enkele minuten. Doe er vervolgens de look en gehalveerde kerstomaten bij. Stoof deze voor zo’n 2min. Voeg de tomaten tapenade toe, roer goed los en laat ook zo’n 2min mee bakken. Doe er de ravioli’s bij samen met de blokjes kip, bouillon en room. Roer even en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 6 a 8min tot de pasta gaar is. Als laatste voeg je de spinazie en fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat de spinazie slinken en roer nog even goed. Proef nog even en breng verder op smaak met peper en zout.

Lekker makkelijk recept voor Eenpansgerecht ravioli met kip, ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een eenpanspasta klaar in amper 30min met pasta, stukjes kip, tomaten, spinazie en een romige tomatensaus. Simpel om te maken, alles in één pan en zo veel smaak
Lekker makkelijk recept voor Eenpansgerecht ravioli met kip, ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een eenpanspasta klaar in amper 30min met pasta, stukjes kip, tomaten, spinazie en een romige tomatensaus. Simpel om te maken, alles in één pan en zo veel smaak

Eenpansgerecht ravioli met kip

Lekker makkelijk recept voor Eenpansgerecht ravioli met kip, ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. Een eenpanspasta klaar in amper 30min met pasta, stukjes kip, tomaten, spinazie en een romige tomatensaus. Simpel om te maken, alles in één pan en zo veel smaak
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 kleine kipfilets
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 300 gr kerstomaten
  • 100 gr tomaten tapenade (of rode pesto)
  • 500 gr kant-en-klare ravioli (*)
  • 450 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 ml room
  • 150 gr spinazie
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de kipfilet in kleine stukjes te snijden.
    Verhit een pan met royale scheut olijfolie in ruime stoofpan of pot . Doe er de stukjes kip in en kruid meteen met het gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak deze een paar minuten en schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet gaar te zijn binnenin.
    Zet even opzij maar maak de pan zeker niet proper.
  • Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Halveer de kerstomaten.
  • Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde pan en stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de look en kerstomaten bij en laat zo'n 2 minuutjes mee bakken. Roer zeker af en toe.
    Doe er de tapenade bij, roer goed los en laat ook zo'n 2min mee bakken.
    Voeg de ravioli toe samen met de blokjes kip, bouillon en room. De ravioli dient grotendeels onder te staan. Is dit niet het geval, voeg wat extra water toe. Laat nu zachtjes sudderen voor zo'n 6 a 8min tot de ravioli gaar is.
    Als laatste voeg je de spinazie en de Parmezaanse kaas toe. Door de warmte zal deze slinken. Roer nog even goed door. Proef nog even en breng nog op smaak met wat peper en zout.
    Serveer dan

Notities

(*) In de supermarkt heb je redelijk veel keuze qua kant-en-klare ravioli. Kies er eentje naar eigen smaak. Je kan hier ook tortelloni of andere gevulde pasta. 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpanspasta, kip, klaar in 30min, pasta, ravioli, snel klaar, spinazie, tomaten, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.