Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

wentelteefjes chocolade peer-1

Het allerlaatste recept van 2017 is hierbij een feit!
En natuurlijk is het iets zoet of had je iets anders van mij verwacht?
Ja, ik eet af en toe ook nog wel eens iets hartig 🙂 maar mijn liefde voor zoet
is ook dit jaar heel duidelijk staande gebleven.
Mijn liefde voor het bakken en dessert is er alleen nog maar sterker op geworden.
Mijn bakmomentjes op zaterdag is iets waar ik een hele week naar uitkijk en is ook mijn rustmoment.Enkel maar bezig zijn met mijn deeg, gebak, glazuur, decoreren… en met niets anders. Een zaligheid noem ik het. Ik zou nu nog een zetel moeten placeren voor m’n oven om zeker geen seconde te moeten missen van het bakken.

Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

Maar om hier nu een desserten blog van te maken, nee die plannen of ambitie heb ik niet. Het komende jaar blijf ik gewoon mijn recepten delen die ook hier gewoon dagdagelijks op tafel komen. Gewone makkelijke recepten met soms een snuifje originaliteit, een toets van “comfiness” en vaak met de nodig dosis zoetigheid.
De nodige dosis zoet heeft ook dit laatste receptje van 2018.
Deze wentelteefjes uit de oven is een ideaal recept om op Nieuwjaarsdag (of op een andere dag) te serveren als ontbijt, lunch of gewoon doorheen de dag.

Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

Lieve volgers, ik wens jullie hierbij alvast een knallend uiteinde en een gelukkig gezond Nieuwjaar!

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 rozijnenbolletjes / krentenbolletjes / dikke sneden rozijnenbrood
  • 2 peren (geschild en in blokjes)
  • 40gr chocoladedruppels
  • 3 eieren
  • 75gr suiker
  • vanille essence
  • 150ml room
  • 600ml melk

Extra > vetstof om ovenschaal in te vetten

Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje vetstof.

Doe de eieren, suiker; vanill essence, room en melk in een mengkom en meng goed. Zet even opzij.
Als je rozijnen- of krentenbolletjes gebruikt, snij deze dan nog eens door.
Leg de rozijnenbolletjes in de ovenschaal. Verspreid hierover de stukjes peer en chocoladedruppels en giet hierover het mengsel van ei-room-melk-suiker.

Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

Bak de wentelteefjes ongeveer 35 a 40min in de oven.

Serveer direct!

Smakelijk

Wentelteefjes uit de oven met rozijnenbrood, peer en chocolade

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.