Mijn favoriete cake uit m’n kindertijd, een cake met meer gedroogd fruit dan cake zelf
en natuurlijk de typisch rode gekonfijte kersen binnenin.
Niet homemade, wel uit een pakje (ik denk nog van Lu destijds), mierzoet maar o zo lekker!
Zoals zo veel lekkere dingen, is deze cake niet meer te vinden dus
doen we maar eens een poging om er zelf eentje te maken.
Een heel simpel recept met heel veel gedroogde vruchten en noten.
Het is dus echt normaal dat je meer vruchten en noten hebt dan deeg dat hoort nu eenmaal bij zo’n fruitcake.
De smaak was misschien niet identiek aan die uit mijn kindertijd maar ook deze ging zeer guitig binnen.
Ingrediënten
- 230gr zure room
- 1tl baking soda
- 150gr dadels (grof gehakt)
- 250gr rozijnen
- 125gr walnoten (grof gehakt)
- 225gr + 30gr patisseriebloem
- 150gr gekonfijte kersen (grof gehakt)
- 120gr boter (op kamertemperatuur)
- 200gr suiker
- 1 ei
- zeste van 1 sinaasappel
Extra > cakevorm + bakpapier.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Beleg de bodem en 2 zijkanten van de cakevorm.
Meng 30gr patisseriebloem met de grof gehakte dadels, rozijnen en kersen. Zet even opzij.
Klop de boter met de suiker luchtig met de mixer of keukenmachine.
Voeg het ei toe en meng terug goed.
Doe hierbij de zure room en de zeste van sinaasappel. Meng goed.
Voeg de bloem en de baking soda toe. Meng tot een mooi glad deeg.
Doe op het laatste de gedroogde vruchten en walnoten bij het deeg. Meng goed.
Schep het deeg in de cakevorm en bak ongeveer 1h10.
Check met een sateprikker of de cake binnenin gaar is.
Laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Smakelijk!
BewarenBewaren