«

»

Bericht afdrukken

Salade met halloumi, nectarine & Pancetta

Het is weer volop de tijd van nectarines. Als die tijd is aangebroken, dan weet ik dat de zomer kan beginnen. In de zomer ben ik er echt aan verslaafd, nectarines zijn heerlijk onder een frisse fruitsalade of op warme havermoutpap.
Ik had er nog nooit aan gedacht om ze in een hartelijke salade te serveren, maar voor alles is een eerste keer en zo is deze heerlijke simpele zomerse salade tot stand gekomen.

Salade met nectarine halloumi pancetta-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 rijpe nectarines
  • 12 sneetjes pancetta
  • 200gr halloumi
  • Pijnboompitten (handvol)
  • Gemengde sla
  • Hazelnootolie of balsamico

Bereidingswijze

Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. (Hou dit goed in de gaten en schud regelmatig met de pan om aanbranden te voorkomen)

Verhit een ruime grillpan (zonder vetstof)

Snij de nectarines en halloumi in plakjes.

Bak eerst de nectarines kort in de grillpan.
Bak daarna kort de halloumi in de pan. (Dit heeft niet veel tijd nodig)

Neem een diep bord en doe hierin de sla.
Schik hierover de partjes nectarine, halloumi en pancetta.
Werk af met de pijnboompitjes.
Giet bij het serveren een beetje hazelnootolie of balsamico over de salade

Laat het smaken!!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/salade-met-halloumi-nectarine-pancetta/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)