Let’s BBQ : Gegrilde perzikken

gegrilde perzik-1

Een BBQ is niet echt vriendelijk voor de lijn … een heleboel vlees, pastasalade, aardappelsalade en dan zwijg ik nog van de barbecue sausjes. Maar kom een zomer zonder barbecue is voor mij geen echte zomer. En ook al ben ik helemaal dik gegeten op het einde, er hoort gewoon nog een lekkere afsluiter te zijn nl. een dessertje.

Dat dessertje hoeft helemaal niets zwaar of ingewikkeld te zijn. Met 4 ingredienten tover je een lekkere en lichtje afsluiter op tafel dat in een handomdraai klaar is nl. gegrilde perzikken van de BBQ.
Je kan de perzikken serveren met een bolletje vanille-ijs maar ik kies voor een lichtere versie nl. griekse yoghurt.

gegrilde perzik-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 perzikken (geen te harde maar ook geen te rijpen … tussenin 🙂 )
  • 200gr griekse yoghurt
  • 1 vanillepeul
  • 2el honing

Optioneel > in plaats van de griekse yoghurt kan je ook vanille-ijs gebruiken.

Bereidingswijze

30min voor serveren :
Meng de griekse yoghurt met het merg van de vanille en de honing.
Zet dit mengsel 30min de vriezer. Roer na 15min al eens in dit mengsel

Als de yoghurt in de diepvries staat, kan je de perzikken al halveren en verwijder voorzichtig de pit.

Als de yoghurt bijna 30min in de diepvries heeft gestaan, kan je de perzikken kort grillen (1 a 2min). Hou dit goed in de gaten aangezien ze vlug zwart worden.

Serveer de warme perzikken met een toefje frisse griekse yoghurt.

Geniet nog van je BBQ !!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.