Healthy aardbeienijsjes

Healthy aardbeienijsjes

Voor vele kindjes en leerkrachten begint vandaag de zomervakantie dus dat moet goed ingezet worden met iets dat synoniem staat voor zomer nl. IJSJES !! Tijdens de zomermaanden passeert hier elke middag vlak voor ons huis een ijskar. Daaraan weerstaan als echte ijsjeslover is een marteling maar tot nu toe ben ik nog maar eenmaal gezwicht. Mijn all-time favorite blijft een hoorntje met een bolletje mokka en bolletje pistache, dat zou ik elke dag kunnen smullen.

Healthy aardbeienijsjes
Natuurlijk dergelijke roomijsjes zitten vol suiker en room maar normaal eet je dat niet elke dag, ik zou wel willen … Maar als het echt warme dagen zijn, kan het deugd doen om ‘s avonds een verfrissend ijsje te eten. Voor mij dan geen hoorntje met mokka en pistache maar wel een gezond aardbeienijsje.

Deze gezonde aardbeienijsjes kan je gewoon naturel houden maar je kan ze ook “pimpen” door een laagje yoghurt toe te voegen. Ik heb overlaatst beide versies gemaakt, je steekt ‘s ochtends de gevulde vormpjes in de diepvries en tegen de namiddag/avond heb je heerlijk verfrissend ijsjes.

Healthy aardbeienijsjes
ijsje gemaakt in een yoghurtpotje

Tegenwoordig vind je bij Casa, Hema, Blokker … goedkope ijsvormpjes. Zou je ze toch niet vinden, hou dan enkele dagen de lege yoghurtpotjes bij deze zijn ook ideaal als ijsvormpjes.

Healthy aardbeienijsjes
Vormpjes

Ingrediënten

  • 1 bakje aardbeien
  • 125gr griekse yoghurt
  • honing
  • Vanillepeul of extract

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe de aardbeien in een blender samen met een eetlepel honing.
Mix enkele seconden maar niet helemaal glad. Er mogen nog kleine stukjes aardbei inzitten.

Healthy aardbeienijsjes
Mix de aardbeien maar niet helemaal glad

Als je enkel ijsjes met het aardbeimengsel wenst te maken, vul dan de vormpjes met dit mengsel en zet in de diepvries voor minimum 4 a 5u.

Healthy aardbeienijsjes
Vul de vormpjes helemaal of gedeeltelijk met het aardbeimengsel

Je kan ook werken met laagjes aardbeimengsel en yoghurt.
Meng daarvoor yoghurt met 1 eetlepel yoghurt en vanillemerg of extract.
Lepel dan een beetje van het aardbeimengsel op de bodem van de vormpjes. Zet de vormpjes al even 10min in de diepvries.
Haal na 10min uit de diepvries en lepel over het aardbeimengsel enkele eetlepels van de yoghurt. Zeg terug 10min in de diepvries.
Haal na 10min terug uit de diepvries en vul de vormpjes verder op met het aardbeimengsel. Steek nu ook al de stokjes (of lepeltjes) in de vormpjes.
Zet in de diepvries voor minimum 4 a 5u.

Healthy aardbeienijsjes
Haal na 10min de vormpjes uit de diepvries en lepel de yoghurt over de aardbeilaag.

.

Na wat geduld, kan je eindelijk genieten van een verfrissend ijsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.