Voor vele kindjes en leerkrachten begint vandaag de zomervakantie dus dat moet goed ingezet worden met iets dat synoniem staat voor zomer nl. IJSJES !! Tijdens de zomermaanden passeert hier elke middag vlak voor ons huis een ijskar. Daaraan weerstaan als echte ijsjeslover is een marteling maar tot nu toe ben ik nog maar eenmaal gezwicht. Mijn all-time favorite blijft een hoorntje met een bolletje mokka en bolletje pistache, dat zou ik elke dag kunnen smullen.
Natuurlijk dergelijke roomijsjes zitten vol suiker en room maar normaal eet je dat niet elke dag, ik zou wel willen … Maar als het echt warme dagen zijn, kan het deugd doen om ‘s avonds een verfrissend ijsje te eten. Voor mij dan geen hoorntje met mokka en pistache maar wel een gezond aardbeienijsje.
Deze gezonde aardbeienijsjes kan je gewoon naturel houden maar je kan ze ook “pimpen” door een laagje yoghurt toe te voegen. Ik heb overlaatst beide versies gemaakt, je steekt ‘s ochtends de gevulde vormpjes in de diepvries en tegen de namiddag/avond heb je heerlijk verfrissend ijsjes.

Tegenwoordig vind je bij Casa, Hema, Blokker … goedkope ijsvormpjes. Zou je ze toch niet vinden, hou dan enkele dagen de lege yoghurtpotjes bij deze zijn ook ideaal als ijsvormpjes.

Ingrediënten
- 1 bakje aardbeien
- 125gr griekse yoghurt
- honing
- Vanillepeul of extract
Bereidingswijze
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe de aardbeien in een blender samen met een eetlepel honing.
Mix enkele seconden maar niet helemaal glad. Er mogen nog kleine stukjes aardbei inzitten.

Als je enkel ijsjes met het aardbeimengsel wenst te maken, vul dan de vormpjes met dit mengsel en zet in de diepvries voor minimum 4 a 5u.

Je kan ook werken met laagjes aardbeimengsel en yoghurt.
Meng daarvoor yoghurt met 1 eetlepel yoghurt en vanillemerg of extract.
Lepel dan een beetje van het aardbeimengsel op de bodem van de vormpjes. Zet de vormpjes al even 10min in de diepvries.
Haal na 10min uit de diepvries en lepel over het aardbeimengsel enkele eetlepels van de yoghurt. Zeg terug 10min in de diepvries.
Haal na 10min terug uit de diepvries en vul de vormpjes verder op met het aardbeimengsel. Steek nu ook al de stokjes (of lepeltjes) in de vormpjes.
Zet in de diepvries voor minimum 4 a 5u.

.
Na wat geduld, kan je eindelijk genieten van een verfrissend ijsje.