Ongelooflijk hoe vlug de tijd gaat … Elien’s Cuisine is ondertussen al 6 maanden online. Het oorspronkelijk idee was om 2 a 3 receptjes per week te posten maar ik heb zo veel plezier aan het koken en deze blog dat ik nu al aan 4 posts per week zit. Ik ben ook met het idee aan het spelen om niet enkel recepten te posten maar ook culinaire hotspots in België (en eventueel in het buitenland). Dus lieve volgers als jullie leuke eetadresjes weten, laat het me dan vooral weten!
Dat gezegd zijnde, heb ik vandaag een receptje voor havermoutbrood klaarstaan voor jullie. Begin dit jaar, had ik dit al eens op de blog gezet maar toen had ik gebruik gemaakt van peer en veenbessen. Omdat ik over dit brood zo veel positieve reacties heb ontvangen, heb ik er nu een tropische zomerse versie van gemaakt met kokos en ananas.
Om dit tropisch havermoutbrood te maken, heb ik gebruik gemaakt van “Coconut-Almond melk” van Alpro.
Alpro heeft tegenwoordig een heleboel nieuwe smaakjes van melk op de markt gebracht. Ik was al grote fan van hun gewone kokosmelk en amandelmelk en nu hebben ze zelf deze 2 samengevoegd in een “Coconut-Almond” versie. En die is gewoon fenomenaal lekker!
Je kan natuurlijk voor dit recept ook gewone kokosmelk gebruiken of andere melk.
Ingrediënten
- 200gr havermeel (havermout malen/mixen tot meel in een blender)
- 100gr havermout
- 450ml Alpro Coconut-Amandelmelk (gewone kokosmelk of andere melk kan ook)
- 100gr geraspte kokos
- 5el honing
- 4 eieren
- 1tl bakpoeder
- 4 schijfjes ananas
- Optioneel > enkele druppeltjes vanille extract
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm in en bedek de bodem en 2 zijkanten met bakpapier.
Maal of blend eerst 200gr havermout tot meel.
Ik maal dit altijd in het blendertje van mijn mixer.
Meng in een ruime mengkom of in de kom van je keukenmachine alle ingredienten behalve de ananas.
Dep de schijfjes ananas droog en snij in kleine blokjes. Doe deze blokjes ook bij het deeg en meng nog even goed.
Giet het deeg in de bakvorm en zet in de voorverwarmde oven.
Bak het brood ongeveer 50 a 60min in de oven (baktijd hangt ook af van de bakvorm)
Check met een sateprikker of het brood gaar is. Als er niets meer aan de prikker hangt, haal uit de oven.
Laat het brood enkele minuten afkoelen in de bakvorm, haal het brood daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Bewaar het brood luchtdicht.
is ook lekker met goji bessen in plaats van ananas.
Hmm ziet er goed uit!! Ga ik zeker binnenkort een keer proberen!