Het oorspronkelijk idee was een taart van polenta gevuld met pesto rosso en spinazie. Het was een lekkere taart maar niets spectaculair dus geen “blog material”.
Het beste aan deze hartelijke taart was de pesto rosso, zelfs zo lekker dat ik hem de afgelopen 2 weken al 3x heb gemaakt … gewoon gemengd onder wat pasta met groentjes en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd in slechts 30min zonder al te veel ingredienten te gebruiken en toch bomvol smaak.
Heb je toch nood aan wat vlees (zoals mijn ventje)? No problemo, bak er gewoon een stukje vlees bij of bak wat spekjes en meng deze onder de pasta.
Shoptip > voor de pesto rosso heb ik de halfgedroogde kerstomaten van Colruyt gebruikt, deze vind ik persoonlijk de lekkerste.
Ingrediënten pesto rosso
- 150gr zongedroogde tomaten
- handvol pijnboompitten
- 30gr Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Ingrediënten pasta (4 personen)
- 500gr pasta
- 2 aubergines
- olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de aubergine in plakjes van +/- 1cm.
Leg de plakjes in een ovenschaal, giet er een beetje olijfolie over en kruid met een beetje zout.
Rooster de aubergines ongeveer 20min, draai de plakjes na 10min om.
Terwijl de aubergines in de oven staat, kan je de pesto maken.
Verhit een pan en doe hierin de pijnboompitten. Bak ze goudbruin. Hou dit goed in de gaten omdat ze vlug zwart worden.
Doe alle ingredienten in een blender met 2 a 3el van de olie waarin de tomaten lagen.
Mix tot een gladde massa.
Kook ondertussen de pasta gaar en giet af.
Haal de geroosterde aubergine uit de oven. Laat iets afkoelen en snij dan in blokjes.
Doe de pesto bij de pasta en meng goed. Doe hierbij de blokjes aubergine en kruid eventueel met peper en zout.
Serveer direct.
Smakelijk!