DIY Koffie-Karamelsnoepjes

DIY Koffie karamelsnoepjes

Als jullie mijn blog rond de kerstperiode hebt gevolgd, dan weten jullie dat ik mijn kerstcadeautjes zelf maak. Alleja, ik koop bij Hema of Dille & Kamille leuke potjes en tasjes en deze vul ik dan met zelfgemaakte koekjes, granola of snoepjes.
Vorige kerst had ik een 3 laags snoeppot gekocht en gevuld met zelfgemaakte koekjes, gezonde dadelballetjes en karamelsnoepjes.

DIY Koffie karamelsnoepjes

Alles wat er in die pot zat was zelfgemaakt … ja ook de karamelsnoepjes.
Een heel simpel receptje van Martha Stewart waarbij je gewoon alle ingredienten samen in een kookpot doet en zachtjes laat koken. De bereiding duurt amper 15min en dan hoef je ze gewoon 8h of 1 dag laten afkoelen.
Het meeste werk heb ik gehad aan het inpakken van de snoepjes, eerste bakpapier of plasticfolie in vierkantjes snijden en dan de snoepjes inpakken. Het inpakken van de snoepjes is een ideale bezigheid om even je gedachten op 0 nul te zetten en proberen om niet alle snoepjes meteen op te eten … Ze zijn namelijk verslavend lekker.
Je kent waarschijnlijk wel de boterkaramelsnoepjes van Wherter’s Original … wel deze smaken bijna identiek hetzelfde, enkel nog lekkerder omdat je ze zelf hebt gemaakt 😉

DIY Koffie karamelsnoepjes

Opgelet! We zijn suiker aan het koken dus als je deze snoepjes gaat maken, zorg dan dat er geen kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn.

Ter info > je hoeft de koffiepoeder niet toe te voegen, ook zonder zijn ze superlekker.

Ingrediënten (+/- 50 a 60 snoepjes)

  • 235gr room
  • 225gr witte suiker
  • 3el ongezouten boter
  • 212gr honing
  • 1kl oploskoffie (tot poeder geplet)
  • snuifje zout
  • vanille essence

Extra > ovenschaal +/- 30x15x3cm (best met lage rand) + keukenthermometer

Bereidingswijze

Neem een ovenschaal, beleg deze met bakpapier en vet deze een beetje in met olie.

Breng de room, suiker, boter en honing aan de kook in een ruime kookpot. Roer met een houten lepel tot de suiker is opgelost.
Eenmaal de suiker is opgelost, zet het vuur dan middelhoog. Laat zachtjes pruttelen maar roer regelmatig tot de karamel 120 graden bereikt (de karamel krijgt dan een mooi goudbruine karamel kleur). Duurt ongeveer 15min.

DIY Koffie karamelsnoepjes DIY Koffie karamelsnoepjes DIY Koffie karamelsnoepjes

Haal de karamel van het vuur, voeg dan de oploskoffie toe, zout en vanille essence. Meng goed.

DIY Koffie karamelsnoepjes

Giet de karamel in de bedekte ovenschaal, spreid een beetje uit.

DIY Koffie karamelsnoepjes

Laat de karamel nu minstens 8h (of  1 dag) afkoelen en uitharden op kamertemperatuur.

De volgende dag was de karamelblok goed uitgehard en kan je hem in porties snijden. Verpak de snoepjes dan in stukjes gesneden bakpapier of plastic folie.
Bewaar de snoepjes koel anders worden ze te plat en plakken ze aan het papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.