Kalkoen met za’atar, bloemkoolcouscous en perziken

Kalkoen zaaatar bloemkoolcouscous perzik-1

Reeds 2 opdrachten van de Libelle Lekker healthy bloggers challenge zijn voltooid, tijd voor de 3e challenge.
Het gezonde ontbijt en lunch hebben we gehad, rarara wat zou de 3e uitdaging kunnen zijn??
Een gezond warm avondmaal natuurlijk! Met als belangrijk element, dat het klaar is binnen de 20min … Whoops!!!
Ik hou van snelle gezonde gerechtjes maar klaar in 20min, dat was even slikken en mijn hersenen aan het werk zetten.
Een stoofpotje of ovenschotel was dus duidelijk uitgesloten :-), het plan werd “iets” met pasta, noedels, quinoa, rijst of couscous en een mager dun stukje vlees/vis dat niet veel gaartijd nodig heeft.

Kalkoen zaaatar bloemkoolcouscous perzik-1

Het plan met dat “iets’ is uiteindelijk geëvolueerd tot een simpele bloemkoolcouscous, een dun kalkoenlapje op smaak gebracht met za’atar (kruidenmengsel uit het Midden-Oosten dat je tegenwoordig in de grote supermarkten kan terugvinden) en blokjes perzik. Een heel simpel fris gerechtje met een minimum aan ingredienten maar toch bomvol smaak, een originele twist door de za’atar, voedzaam en gezond. That’s the way I like it!

Tip > Ik heb de bloemkoolcouscous heel kort in de pan gebakken maar dit hoef je niet te doen. Gewoon rauw gemengd met de ingredienten is zeker ook een aanraden en bespaart je weer 1 a 2min werk.

Kalkoen zaaatar bloemkoolcouscous perzik-1

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 dunne kalkoenlapjes
  • 1 bloemkool
  • 1el za’atar
  • 100gr rozijnen
  • 100gr pijnboompitten
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 perziken
  • Bosje peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze cake

Snij de bloemkool in roosjes, doe in een blender en mix tot kleine korrels (de grootte van couscous/rijst). Doe de bloemkoolcouscous in een kom,

Verhit een pan (zonder vetstof) en rooster hierin kort de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan een scheutje olijfolie en roerbak hierin kort de bloemkoolcouscous (2 a 3min). Haal van het vuur en voeg de pijnboompitten en rozijnen toe. Breng op smaak met citroensap, fijngehakte peterselie, peper en zout.
Zet even opzij.

Verhit een (grill)pan met een scheut olijfolie.
Wrijf de kalkoenlapjes in met de za’atar en bak ze mooi goudbruin in de pan (ongeveer 3 a 4min per kant)

Terwijl kan je de perziken in blokjes snijden.

Verdeel de couscous over de borden, leg hierop  een lapje vlees en werk af met de blokjes perzik.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.