Sweet Chili Mango met yoghurt

Sweet chili mango yoghurt vanille wafel crumble-1

Sweet chili met mango als dessert … wees gerust ik fronste mijn wenkbrauwen ook even toen Jeroen de Pauw (ja die van TV) mij dit voorschotelde vorige maand. Ik was toen uitgenodigd door Njam en Santa Maria (gekend voor de BBQ rubs, sauzen, marinades) voor een BBQ workshop. Het weer zat misschien niet helemaal mee maar het eten dat we hebben voorgeschoteld gekregen, heeft dat meer dan goed gemaakt.
Het begon met gegrilde mini romeinse sla (gekruid met de kruiden rub van Santa Maria) met daarbij Halloumi. Nooit zou ik er opkomen om sla op de BBQ te leggen maar mensen dit was om duimen en vingers af te likken!
Nog zo’n toppertje was de gegrilde zoete aardappel met Santa Maria BBQ marinade smokey honey afgewerkt met geitenkaas. Of wat dacht je van gegrilde krabpoten (kwijl) of traag gegaarde lamsbout (kwijl kwijl)!
Als afsluiter was er de gegrilde mango met de Santa Maria sweet chili marinade. Aiai, pikant bij een dessert … ik weet niet hoor 😄.
Maar na één hap was die twijfel vlug weg, in combinatie met de frisse zure room was dit een toppertje van jewelste. 

.Sweet chili mango yoghurt vanille wafel crumble-1

Een toppertje dat niet lang op zich liet wachten om ook thuis eens uit te proberen. Ook hier aan tafel was het één en al fronsen en twijfel toen ik dit presenteerde. “Eerst proeven en dan oordelen” was mijn antwoord en de MMM lekkerrr was vlug een feit. Told you so!
Jeroen serveerde bij de gegrilde mango zure room die op smaak was gebracht met zeste van limoen, rietsuiker en vanille. Dit heb ik ook gedaan, enkel de zure room is vervangen door griekse yoghurt en om af te werken een verkruimeld boterwafeltje. Life can be so good & delicious 🙂

Sweet chili mango yoghurt vanille wafel crumble-1

Tip > De rubs, kruiden en marinades van Santa Maria zijn exclusief verkrijgbaar bij Delhaize en Albert Heijn.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 mango’s
  • 1 a 2el sweet chili saus (Ik gebruikte Santa Maria)
  • 300gr griekse yoghurt
  • 1 limoen (zeste)
  • 3el honing
  • 1/2 vanillestok
  • Boterwafels van Jules Destrooper (of ander vanille koekje)

Bereidingswijze

Voor de yoghurt :
Rasp de citroen en meng dit met de yoghurt, honing en de zaadjes van een halve vanillestok. Zet even opzij.

Schil de mango en snij in grote plakken (anders valt de mango door de grill).
Meng de plakken met de sweet chili saus.
Grill de mango op de BBQ, draai regelmatig. Laat niet zwart worden.
Haal van de BBQ en nu kan je de mango in kleine blokjes/plakjes snijden.
Serveer met de yoghurt en verkruimer hierover een krokant wafeltje.

Smakelijk!

Sweet chili mango yoghurt vanille wafel crumble-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.