Ijskoffie

Ijskoffie

Als een echte “coffee addict” kon dit recept echt niet achterwegen blijven op de blog. Ik moest er eerlijk gezegd eerst niets van weten, ijskoffie … wie drinkt nu z’n koffie koud?? Koffie moet je warm drinken en daarmee basta!
Ik zie mezelf nog voor de eerste keer in Barcelona tijdens mijn allereerste bezoekje ooit aan een Starbucks, helemaal verbouwereerd dat al die mensen koffie koud dronken. Het gevoel was volgens mij wederzijds toen de Catalanen mij  hete koffie zagen drinken wanneer het buiten 35 graden was …

Ijskoffie

Het heeft toen toch nog een paar jaar geduurd, in een heel zwoel New York City, dat ik mezelf heb getrakteerd op mijn eerste ijskoffie. De nood aan koffie was groot door de jetlag maar hete koffie bij bijna 40 graden, daar zegt deze “coffee addict” ook nee tegen. Dus voor mij “1 tall iced latte please” en ik was vertrokken met een nieuw favorietje 🙂

Ijskoffie

Een favorietje waaraan ik na al die jaren mijn eigen twist heb gegeven. Normaal neem je koude koffie met een beetje (of een beetje veel) melk en ijsblokjes. Voor mij wordt dit persoonlijk iets te waterachtig. Daarom doe ik het iets anders, ik vries koude koffie in ijsvormpjes in. Is er dan de goesting in ijskoffie, dan doe ik enkele koffie ijsblokjes  in een glas en vul aan met ijskoude melk. Perfect!

 

Ingrediënten

  • Sterke koffie
  • Melk naar keuze
  • Optioneel > snuifje kaneel/ vanille/ suiker
  • Extra > ijszakjes/ vormpjes

Bereidingswijze

Zet een ruime hoeveelheid koffie.
> Heb je graag suiker in je koffie, voeg dan 1 a 2kl suiker toe aan de hete koffie.
> Heb je graag een smaakje in je koffie, voeg dan een snuifje kaneel of vanille essence toe aan de hete koffie
Laat de koffie helemaal afkoelen.
Giet de koude koffie in ijszakjes/vormpjes en zet in de diepvries.

Wanneer je zin hebt in je Iced Latte, doe enkele koffie ijsblokjes in een glas en voeg de gewenste hoeveelheid melk toe.

Geniet er van!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.