Libelle Lekker houdt deze maand een slank- & gezondmaand en organiseert daarvoor een wedstrijdje tussen foodbloggers. Rarara wie doet er ook mee? Ja hoor, “me”! Als Libelle Lekker (een magazine + website) die mij elke dag, week en maand inspiratie geeft zoiets vraagt dan kan je daarop geen nee zeggen. Niet om wekelijks een prijs te winnen (altijd leuk natuurlijk) maar vooral om mijn passie voor koken door te geven en de boodschap dat koken (gezond koken) niet moeilijk hoeft te zijn. Ik heb er ook een paar jaar over moeten doen om er mijn passie in te vinden, en zie nu … 🙂
Bon wat meer over de wedstrijd … vier weken lang krijgen we elke week een nieuw thema, vorige week was dit “Mijn favoriet gezond ontbijtrecept”, deze week een gezonde slanke lunch. Daarover hoefde ik niet eens na te denken, ik wist meteen dat het deze couscoussalade met feta, paprika, erwtjes en granaatappel moest zijn. Deze is mijn favoriet van het moment, past perfect met dit warme lenteweer, makkelijk en snel te maken EN super veelzijdig!
Met veelzijdig bedoel ik zowel dat je zelf nog extra ingredienten kan toevoegen zoals kerstomaatjes, noten, olijven, gerookte zalm, blokjes kip, quinoa ipv couscous, … maar ook dat deze salade niet enkel kan als lichte lunch, ook als bijgerecht bij een BBQ/avondmaal of als vegetarisch bijgerecht. En de overschot kan je de volgende dag als lunch meenemen.
Ingrediënten (4 personen)
- 350gr couscous
- 1 gele paprika
- 200gr erwtjes (diepvries)
- 1 granaatappel
- 3 lente-uitjes (fijngehakt)
- 150gr feta
- Citroensap
- Peper en Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de couscous gaar zoals op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen
Ondertussen kan je de zaadjes en zaadlijsten van de paprika verwijderen en snij in kleine blokjes
Blancheer de erwtjes kort in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen
Hak de lente-ui fijn.
Verwijder de pitten van de granaatappel
Meng de afgekoelde couscous met de blokjes paprika; erwtjes, lente-ui en de granaatappelpitten. Breng op smaak met een beetje citroensap, een scheutje olijfolie en peper en zout. Verkruimel de feta bovenop de salade.
Smakelijk!