Couscoussalade met feta, paprika, erwtjes & granaatappel

Couscoussalade met feta, parika, erwtjes en granaatappel

Libelle Lekker houdt deze maand een slank- & gezondmaand en organiseert daarvoor een wedstrijdje tussen foodbloggers. Rarara wie doet er ook mee? Ja hoor, “me”! Als Libelle Lekker (een magazine + website) die mij elke dag, week en maand inspiratie geeft zoiets vraagt dan kan je daarop geen nee zeggen. Niet om wekelijks een prijs te winnen (altijd leuk natuurlijk) maar vooral om mijn passie voor koken door te geven en de boodschap dat koken (gezond koken) niet moeilijk hoeft te zijn. Ik heb er ook een paar jaar over moeten doen om er mijn passie in te vinden, en zie nu … 🙂

Couscoussalade met feta, paprika, erwtjes & granaatappel

Bon wat meer over de wedstrijd … vier weken lang krijgen we elke week een nieuw thema, vorige week was dit “Mijn favoriet gezond ontbijtrecept”, deze week een gezonde slanke lunch. Daarover hoefde ik niet eens na te denken, ik wist meteen dat het deze couscoussalade met feta, paprika, erwtjes en granaatappel moest zijn. Deze is mijn favoriet van het moment, past perfect met dit warme lenteweer, makkelijk en snel te maken EN super veelzijdig!

Couscoussalade met feta, parika, erwtjes en granaatappel

Met veelzijdig bedoel ik zowel dat je zelf nog extra ingredienten kan toevoegen zoals kerstomaatjes, noten, olijven, gerookte zalm, blokjes kip, quinoa ipv couscous,  … maar ook dat deze salade niet enkel kan als lichte lunch, ook als bijgerecht bij een BBQ/avondmaal of als vegetarisch bijgerecht. En de overschot kan je de volgende dag als lunch meenemen.

Couscoussalade met feta, parika, erwtjes en granaatappel

Couscoussalade met feta, parika, erwtjes en granaatappel

Ingrediënten (4 personen)

  • 350gr couscous
  • 1 gele paprika
  • 200gr erwtjes (diepvries)
  • 1 granaatappel
  • 3 lente-uitjes (fijngehakt)
  • 150gr feta
  • Citroensap
  • Peper en Zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de couscous gaar zoals op de verpakking. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen

Ondertussen kan je de zaadjes en zaadlijsten van de paprika verwijderen en snij in kleine blokjes
Blancheer de erwtjes kort in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen
Hak de lente-ui fijn.
Verwijder de pitten van de granaatappel

Meng de afgekoelde couscous met de blokjes paprika; erwtjes, lente-ui en de granaatappelpitten. Breng op smaak met een beetje citroensap, een scheutje olijfolie en peper en zout. Verkruimel de feta bovenop de salade.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.