Gezonde koekjes als ontbijt of tussendoortje, ja ik ben fan!
De basis van deze granola koekjes is havermout, amandelen, kokosolie en maple syrup. De gebruikelijke ingredienten bij het maken van granola.
Op zich zijn deze koekjes al helemaal top en een ideaal voedzaam tussendoortje, ze worden helemaal geweldig als je ze afwerkt met griekse yoghurt en vers fruit. Eigenlijk een deconstructie van een normaal kommetje gevuld met yoghurt, fruit en afgewerkt met granola.
Een leuk “wist-je-datje” over granola … het lijkt of granola nog maar enkele jaren bestaat. Ik kan mij niet inbeelden dat ik 10jaar geleden van dit goedje al had gehoord, nochtans bestaat granola al sinds 1863! En rarara waar denk je dat dit ontdekt is … The United States of America … Where else?
Ingrediënten koekjes
- 180gr havermout
- 95gr amandelmeel
- 120ml kokosolie (gesmolten)
- 5el maple syrup (of honing)
- amandel essence
- Griekse yoghurt
- Bessen (frambozen, aardbeien, bramen, blauwe bessen, …)
- Extra > ronde uitsteekvorm
Bereidingswijze cake
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Doe de havermout in een blender en mix tot grof meel.
Meng het havermoutmeel met het amandelmeel, kokosolie, maple syrup en vanille essence.Meng goed tot je een stevig ietwat plakkerig deeg hebt.
Leg de uitsteekvorm op de bakplaat en lepel hierin 2 a 3el van het deeg.
Duw goed en stevig aan en haal de ring weg.
Doe hetzelfde met het resterende deeg. Je hoeft niet al te veel plaats te laten tussen de koekjes aangezien ze tijdens het bakken niet rijzen of uitzetten.
Bak de taartjes/koekjes ongeveer 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan ze nu als koekjes eten of smeer er een beetje griekse yoghurt op en beleg met bessen.
Bewaar de koekjes luchtdicht.
Smakelijk!
Zien er superlekker uit! Ga ik eens proberen. 🙂
Zeker doen Sarah! Laat maar weten wat je er van vond 🤗😉