Granola koekjes

Granola koekjes

Gezonde koekjes als ontbijt of tussendoortje, ja ik ben fan!
De basis van deze granola koekjes is havermout, amandelen, kokosolie en maple syrup. De gebruikelijke ingredienten bij het maken van granola.
Op zich zijn deze koekjes al helemaal top en een ideaal voedzaam tussendoortje, ze worden helemaal geweldig als je ze afwerkt met griekse yoghurt en vers fruit. Eigenlijk een deconstructie van een normaal kommetje gevuld met yoghurt, fruit en afgewerkt met granola.

Granola koekjes

Een leuk “wist-je-datje” over granola … het lijkt of granola nog maar enkele jaren bestaat. Ik kan mij niet inbeelden dat ik 10jaar geleden van dit goedje al had gehoord, nochtans bestaat granola al sinds 1863! En rarara waar denk je dat dit ontdekt is … The United States of America … Where else?

Granola koekjes

Granola koekjes

Ingrediënten koekjes

  • 180gr havermout
  • 95gr amandelmeel
  • 120ml kokosolie (gesmolten)
  • 5el maple syrup (of honing)
  • amandel essence
  • Griekse yoghurt
  • Bessen (frambozen, aardbeien, bramen, blauwe bessen, …)
  • Extra > ronde uitsteekvorm

Bereidingswijze cake

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe de havermout in een blender en mix tot grof meel.
Meng het havermoutmeel met het amandelmeel, kokosolie, maple syrup en vanille essence.Meng goed tot je een stevig ietwat plakkerig deeg hebt.

Leg de uitsteekvorm op de bakplaat en lepel hierin 2 a 3el van het deeg.
Duw goed en stevig aan en haal de ring weg.
Doe hetzelfde met het resterende deeg. Je hoeft niet al te veel plaats te laten tussen de koekjes aangezien ze tijdens het bakken niet rijzen of uitzetten.

Bak de taartjes/koekjes ongeveer 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Je kan ze nu als koekjes eten of smeer er een beetje griekse yoghurt op en beleg met bessen.

Bewaar de koekjes luchtdicht.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Granola koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.