Havermout-Amandelcrumble met perziken, rabarber en gember

Perzik rabarber gember crumble-3

Wat vliegt de maand juni toch snel voorbij, de Libelle Lekker Bloggers Challenge
is ondertussen aanbeland aan de vierde en meteen de laatste opdracht .
Als je weet dat de voorbije opdrachten een gezond ontbijt, lunch en avondmaal waren, dan zal het jullie niet verbazen dat de laatste opdracht een dessert is … meer bepaald een gezond dessert!
Nu met de zomer die officieel begonnen is en al het fantastisch lekkere zomerfruit dat voorhanden is, kan het niet anders dan een op en top zomers dessertje worden met een gezonde toets.
En op en top zomer is deze havermout-amandelcrumble met perziken, rabarber en gember.

Perzik rabarber gember crumble-3

Het eerste wat direct in mij opkwam was een crumble op basis van havermout.
Ik moet de eer als “havermout freak” toch hoog houden šŸ™‚ dus mijn gerechtje voor de challenge
is dan ook een havermout-amandelcrumble geworden.
Bij een crumble hoort fruit, niet de klassieke appelcrumble of bessencrumble deze keer, maar een combinatie van zachte zoete perzik, zure rabarber en een kleine aparte touch door de gember.
Topcombi als je het mij zegt en met een crumble scoor je toch gewoon altijd!

Perzik rabarber gember crumble-3

Ingrediƫnten (4 personen)

  • 100gr havermout
  • 200gr amandelmeel
  • vanille essence
  • 150ml ahornsiroop
  • 120ml kokosolie (gesmolten)
  • 6 perziken
  • 100gr rabarber
  • 1 kleine stukje gember (2cm)
  • 1 vanillestok
  • 200gr griekse yoghurt + 2el honing

Perzik rabarber gember crumble-3

Bereidingswijze

Verwarm Ā de oven voor op 175 graden.

Verwijder de pit van de perziken en snij in blokjes.
Snij ook de rabarber in kleine blokjes.
Doe de blokjes perzik en rabarber in een ovenschaal (of 4 kleine ovenschaaltjes), doe hierbij de zaadjes van een halve vanillestok, fijngeraspte gember en 50ml van de ahornsiroop. Meng voorzichtig.

Maak nu de crumble.
Meng de havermout met het amandelmeel, vanille essence, 100ml ahornsiroop en de gesmolten kokosolie. Meng goed.
Strooi de crumble over het fruit.

Bak de crumble ongeveer 30min in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.

Serveer warm of lauw met de griekse yoghurt.
Ik heb de zaadjes van de andere helft van de vanillestok gemengd met de griekse yoghurt en 2el honing.

Smullen maar !

Perzik rabarber gember crumble-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.