Couscoussalade met rode kool, forel, sinaasappel en mosterddressing

rode kool salade forel sinaasappel mosterd-1

Een salade in de winter … dat kan perfect!
Heel de winter door stoofpotjes en stampotten eten, dat gaat me toch een beetje vervelen. Frisse zachte kropsla of sappig lekkere tomaten zijn nu moeilijker te vinden, dus is het een beetje improvisatie voor een lekker winterse salade. Toch is het haalbaar hoor!

rode kool salade forel sinaasappel mosterd-1

Geen sla of tomaten nu, wel kolen en citrus en laat dat nu een perfecte combi zijn.
Fijngesneden rode kool, partjes sinaasappel, zoute gerookte forel en een pittige mosterddressing. Het vraagt weinig werk, zeker als je voorgesneden rode kool zou gebruiken, toch creëer je met een minimum aan ingredienten een maximaal smaakresultaat.
Om het toch ietwat “vullender” te maken, heb ik er nog wat parelcouscous in verwerkt en samen met de rode kool krijg je die prachtige blauw-paarse kleur.

rode kool salade forel sinaasappel mosterd-1

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1/4 rode kool
  • 150gr sugar snaps
  • 100gr (parel)couscous
  • 3 sinaasappels
  • 250gr gerookte forel
  • 100gr hazelnoten
  • 2el graanmosterd
  • 1el azijn
  • 1kl honing
  • 4el olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de hazelnoten in een ovenschaal en rooster ze ongeveer 7 a 8min tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Tip > als je ongepelde hazelnoten gebruikt, leg ze dan direct na het roosteren op een handdoek. Leg hierop nog een handdoek en wrijf zodat de velletjes makkelijk loskomen.

Breng ondertussen water met zout aan de kook en kook hierin 3 a 4min de sugar snaps.
Giet dan af en spoel met koud water. Laat uitlekken.

Hak de rode kool fijn met de hand of foodprocessor.
Kook de couscous gaar.
Snij de sinaasappel a vif.
Snij de gerookte forel in hapklare stukjes.
Hak de hazelnoten grof.

Meng de mosterd, azijn, honing en olijfolie.

Meng voorzichtig de couscous met de rode kool, sugar snap, sinaasappelpartjes en de grof gehakte hazelnoten.
Werk af met stukjes forel en de vinaigrette.

Serveer direct!

rode kool salade forel sinaasappel mosterd-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.