Banoffee Millefeuille

banoffee millefeuille-1

“Een toetje voor mijn zoetje”
Wil je dinsdag het hart van iemand winnen? Wel, daar hoef je geen dure parfum of juwelen voor te kopen, gewoon de keuken induiken en dit heerlijke toetje maken. Met deze Banoffee Millefeuille win je ieders hart!

banoffee millefeuille-1

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om banoffee te maken en ook geen speciale keukenuitrusting. Dus dat is al geen excuus om het niet te maken.
Maar wat is nu eigenlijk banoffee?
Heel simpel, dit is een combinatie van banaan, room en toffee (of ook wel eens dulce de leche genaamd). Deze 3 elementen samen is HEMELS! Meestal wordt dit in de vorm van een taart geserveerd, maar ik heb mij laten inspireren door Ilse D’Hooge en deze banoffee in de vorm van millefeuille geserveerd.

banoffee millefeuille-1

Ingrediënten (5 a 6 personen)

  • 1 blik gecondenseerde melk (Nestle of Friesche Vlag)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 a 2 bananen
  • 3dl room
  • 2 a 3el poedersuiker
  • vanille essence
  • Om af te werken > witte- en melk chocolade

Bereidingswijze

Begin met de dulce de leche.
Breng een grote kookpot met water aan de kook. Gebruik genoeg water, het blikje dient gedurende 3h steeds volledig onder water te staan.
Leg voorzichtig het blikje in het hete water en laat 3h zachtjes koken. Je kan het best het deksel op de pot zetten. Als het blikje niet meer genoeg onder water staat, heb je een kans dat het ontploft. Dus check op tijd, of er nog genoeg water in de pot is.
Na 3h, haal je voorzichtig het potje uit het water en laat volledig afkoelen alvorens te gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het bladerdeeg in rondjes of rechthoekjes, leg op een bakplaat met bakpapier.
Leg hierop terug een vel bakpapier en een tweede ovenschaal. Dit zal er voor zorgen dat het bladerdeeg niet rijst.
Bak het bladerdeeg ongeveer 15 a 20min tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Klop de room op met 2 a 3el poedersuiker (kies zelf hoe zoet je wilt gaan) en een beetje vanille essence.

Vlak voor het serveren, snij je de banaan in plakjes.

Neem een plakje bladerdeeg en leg op een bord. Smeer hierop een beetje van de dulce de leche, gevolgd door een beetje room en enkele plakjes banaan. Neem een tweede plakje bladerdeeg en smeer terug een beetje in met de dulce de leche en leg op de plakjes banaan.
Werk af met een beetje geraspte chocolade.
Doe hetzelfde met de rest.

Serveer direct!

banoffee millefeuille-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.