«

»

Bericht afdrukken

Broccolibrood met vissla

De tv-zender Njam heeft er een nieuw programma bij, een programma waar ik maar al te blij van wordt nl. de gezonde goesting. De naam zegt het al zelf, een programma met gezonde gerechtjes gepresenteerd door “healthy lifestyle” blogster Steffi Vertriest.
De zender zelf kunnen wij hier thuis niet nemen (Njam kan enkel bekeken worden door Telenet gebruikers en wij zijn bij Belgacom) maar de receptjes die er worden gemaakt volg ik maar al te graag op de website.

broccolibrood visssla-1

Zo zag ik een paar weken terug het broccolibrood passeren dat Steffi had gemaakt. Wat zag er dat lekker uit en vooral ook origineel en makkelijk om te maken. Dus ging ik ook aan de slag om dit groen plat en vooral gezond broodje te maken.
Het brood maken is echt iets van niks … gewoon de broccoliroosjes even fijnmalen, mengen met amandelmeel en eieren, in een bakvorm scheppen en afbakken in de oven. Het resultaat is een lekker gezond broodje dat iedereen zal lusten, ook degene die normaal niets moeten hebben van broccoli.

Steffi belegde het broccolibrood met tonijnsla, ik koos voor een makkelijke gezonde vissla.

Ik kijk al uit naar de volgende afleveringen van de gezonde goesting 🙂

Ingrediënten broccolibrood (4 personen)

  • 1 broccoli
  • 100gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1tl Provençaalse kruiden
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout

Ingrediënten vissla

  • 300gr witte vis (diepvries)*
  • 4el griekse yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • 1 sjalot
  • 2 hardgekookte eieren
  • enkele takjes bieslook
  • enkele blaadjes peterselie
  • Peper en zout

*Ik gebruikte diepvries koolvis

Bereidingswijze broccolibrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een ovenschaal of bakvorm met een vel

Doe de roosjes en steeltjes van de broccoli in een blender/ keukenrobot en maal tot kleine korreltjes (ter grootte van couscous).
Meng dit met het amandelpoeder, eieren, provencaalse kruiden, peper en zout.

Stort dit mengsel op de bakplaat, spreid een beetje uit en duw goed aan.

Bak het brood 30min in de oven tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.

Haal uit de oven en laat afkoelen

Bereidingswijze vissla

Breng water aan de kook in een kookpotje. Doe een beetje zout in het water.
Zodra het water kookt, zet het vuur dan zachter en laat de vis ongeveer 15min garen/pocheren in het water tot deze gaar is.
Giet af en laat de vis volledig afkoelen en uitlekken.

Pel de sjalot en eieren en hak fijn.
Hak ook de bieslook en peterselie fijn.

Prak de vis in kleinere stukjes. Voeg hieraan de fijngehakte eieren, sjalot en kruiden toe. Meng goed.
Schep er de griekse yoghurt en mayonaise bij, kruid met peper en zout. Meng nog even goed.

Zet de vissla in de koelkast tot het broccolibrood helemaal is afgekoeld.

Afwerking

Snij het brood in stukken of steek er ringen uit (zoals ik heb gedaan).
Beleg een stukje brood met wat vissla en eventueel sla en tomaat.

Serveer direct

Smakelijk!

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/broccolibrood-met-vissla/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)