Tuna Melt Wafels

Tuna Melt wafels

Tuna Melt is iets typisch Amerikaans, eigenlijk is het gewoon een croque tonijn. Maar Tuna Melt vind ik persoonlijk veel beter klinken 🙂
Vorig jaar tijdens onze rondreis doorheen West-Amerika heb ik dit voor het eerst gegeten. Na een lange stoffige wandeling in Zion park waar het ook nog eens bijna 40 graden was, hadden we echt enorm veel honger. In het stadje vlakbij dit wondermooie nationale park was er maar 1 deftig cafeetje met lekkere simpele gerechtjes op de menu. Mijn ventje koos resoluut voor een pizza, ik koos voor een Tuna Melt.

Tuna Melt wafels

Ik had eerst mijn twijfels over warme tonijnsla maar die waren nergens voor nodig. Doodop en uitgehongerd waren we van de wandeling maar wat hebben we genoten van die pizza en Tuna Melt.
Vorige week was ik nog eens door de foto’s aan het bladeren van onze reis en kwamen de leuke herinneringen weer boven. Toen de foto’s van Zion passeerden, dacht ik instant aan die Tuna Melt dus het was snel beslist wat er diezelfde avond nog op tafel kwam.

Niet gemaakt in een croque-monsieurmachine, wel met een wafelijzer. Waarom? Om de simpele reden dat ik geen croque-monsieurmachine heb maar wel een wafelijzer 🙂 + het is eens iets anders 🙂

Ingrediënten (voor 4 stuks)

 • 8 boterhammen of toastbrood
 • 200gr tonijn uit blik
 • 1/2 rode paprika
 • 2 lente-uitjes
 • 1 wortel
 • 3el griekse yoghurt
 • 4 plakjes cheddar kaas of andere
 • 1el mayonaise
 • Paprikapoeder
 • Cayennepeper
 • boter/olie
 • Extra > wafelijzer

Bereidingswijze

Snij de paprika in kleine fijne blokjes.
Rasp de wortel.
Hak de lente-uitjes fijn.

Giet het vocht weg van de tonijn uit blik, en doe de tonijn in mengkom. Prak de tonijn in iets kleinere stukjes.
Voeg de blokjes paprika, de geraspte wortel en de fijngehakte wortel toe. Meng al even.
Schep hierbij de griekse yoghurt en de mayonaise. Meng goed.
Breng de tonijnsla op smaak met paprikapoeder en cayennepeper.

Verwarm het wafelijzer en vet een beetje in met olie of boter.

Smeer de boterhammen aan beide kanten in met een beetje boter. Smeer 1 boterham in met een beetje tonijnsla leg hierop een plakje cheddar en leg hierop een tweede boterham. Doe hetzelfde met de andere boterhammen en de rest van de tonijnsla.

Tuna Melt wafels Tuna Melt wafels

Bak de belegde boterhammen in het wafelijzer tot ze mooi goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten is. Omdat ik een redelijk klein wafelijzer heb, heb ik ze 1 voor 1 moeten bakken.

Tuna Melt wafels
Serveer de Tuna Melt wafels met een slaatje.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.