«

»

Bericht afdrukken

Havermout-Amandelcrumble met perziken, rabarber en gember

Wat vliegt de maand juni toch snel voorbij, de Libelle Lekker Bloggers Challenge is ondertussen aanbeland aan de vierde en meteen de laatste opdracht . Als je weet dat de voorbije opdrachten een gezond ontbijt, lunch en avondmaal waren, dan zal het jullie niet verbazen dat de laatste opdracht een dessert is … meer bepaald een gezond dessert!
Nu met de zomer die officieel begonnen is en al het fantastisch lekkere zomerfruit dat voorhanden is, kan het niet anders dan een op en top zomers dessertje worden met een gezonde toets.

Perzik rabarber gember crumble-3

Het eerste wat direct in mij opkwam was een crumble op basis van havermout. Ik moet de eer als “havermout freak” toch hoog houden 🙂 dus mijn gerechtje voor de challenge is dan ook een havermout-amandelcrumble geworden.
Bij een crumble hoort fruit, niet de klassieke appelcrumble of bessencrumble deze keer, maar een combinatie van zachte zoete perzik, zure rabarber en een kleine aparte touch door de gember. Topcombi als je het mij zegt en met een crumble scoor je toch gewoon altijd!

Perzik rabarber gember crumble-3

Ingrediënten (4 personen)

  • 100gr havermout
  • 200gr amandelmeel
  • vanille essence
  • 150ml ahornsiroop
  • 120ml kokosolie (gesmolten)
  • 6 perziken
  • 100gr rabarber
  • 1 kleine stukje gember (2cm)
  • 1 vanillestok
  • 200gr griekse yoghurt + 2el honing

Perzik rabarber gember crumble-3

Bereidingswijze

Verwarm  de oven voor op 175 graden.

Verwijder de pit van de perziken en snij in blokjes.
Snij ook de rabarber in kleine blokjes.
Doe de blokjes perzik en rabarber in een ovenschaal (of 4 kleine ovenschaaltjes), doe hierbij de zaadjes van een halve vanillestok, fijngeraspte gember en 50ml van de ahornsiroop. Meng voorzichtig.

Maak nu de crumble.
Meng de havermout met het amandelmeel, vanille essence, 100ml ahornsiroop en de gesmolten kokosolie. Meng goed.
Strooi de crumble over het fruit.

Bak de crumble ongeveer 30min in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.

Serveer warm of lauw met de griekse yoghurt.
Ik heb de zaadjes van de andere helft van de vanillestok gemengd met de griekse yoghurt en 2el honing.

Smullen maar !

Perzik rabarber gember crumble-3

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/andererecepten/havermout-amandelcrumble-met-perziken-rabarber-en-gember/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)