Elien test Hello Fresh box

Hello Fresh

Het concept van maaltijdboxen is de laatste jaren enorm populair geworden en ook ik wilde er wel eens eentje testen.
Er zijn echter ondertussen zoveel bedrijven/ supermarkten die zulke boxen aanbieden dat ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Voor welke box zou ik dan moeten gaan?
En kan ik dat eenmalig bestellen of is dit direct voor meerdere malen? En wat als de gerechtjes ons net niet aanstaan voor de komende week? Moet ik voor de aflevering thuis zijn? Is de supermarkt uiteindelijk niet goedkoper?
Een heleboel vragen dus die mij misschien ietwat tegenhielden om eens zo’n box te bestellen.

Hello Fresh

Toen Hello Fresh mij contacteerde om een box voor 3 dagen uit te testen, leek mij dit het ideale moment om mij eens te verdiepen in heel dit concept en hoe dit allemaal in zijn werk gaat om zo al mijn vragen te beantwoorden

Welke mogelijkheden heb ik bij Hello Fresh?
Hello Fresh biedt 3 maaltijdboxen aan nl. Originalbox, veggiebox en familybox. Elk box kan je bestellen voor 1 persoon of tot 6 personen. Bij de originalbox heb je de keuze uit 3 maaltijden of 5 maaltijden, bij de overige 2 zijn dit standaard 3 maaltijden.
Wil je net zoals mij eens een box testen zonder lidmaatschap? Dan kan je ook een proefbox (original, veggie of familie) bestellen.

Dien ik meteen voor een lange tijd een abonnement aan te gaan?
Nee
Bij de bestelling van een proefbox, hoef je nog geen lidmaatschap aan te gaan.
Bij de overige maaltijdboxen, ga je wel een lidmaatschap aan. Met het grote voordeel dat dit een flexibel lidmaatschap is, hiermee krijg je op wekelijkse basis een Hello Fresh box. Dit kan echter gepauzeerd, gewijzigd en geannuleerd worden tot uiterlijk woensdag middernacht.

Kan ik op voorhand zien wat er op het menu staat?
Ja dit kan, je kan op de website zien wat er voor die week + volgende week op het menu staat.
Je kan ook zelf je menu samenstellen via je persoonlijke account. Je heb steeds de keuze uit 9 gerechten.

Wanneer kan ik een box laten leveren?
Altijd zo onhandig, je besteld iets en 99% kans dat ze net leveren wanneer je net niet thuis bent.
Ook hier is Hello Fresh heel flexibel.
Je kan de box laten leveren van zaterdag tot woensdag en je kan bij bestelling aangeven in welk tijdsvak je de box wenst te ontvangen. Op maandag, dinsdag en woensdag kan er zelfs geleverd worden tot 22h30. Jaja, het busje van Hello Fresh stond hier om 22h10 voor mijn deur. Je hoeft je dus niet te haasten als je van je werk komt.
Ben je nu toevallig toch niet thuis dan wordt de box bij je buur afgeleverd. Je kan zelfs bij bestelling je “lievelingsbuur” aanduiden 🙂

Dien ik zelf nog ingredienten toe te voegen?
Ja, maar dit zijn heel “basic” ingredienten zoals peper en zout, bloem, suiker, honing …
Eén van mijn receptjes in de box waren Aziatische noedels. Ik weet uit ondervinding dat je dan een heleboel Aziatische sauzen zoals sojasaus, vissaus en/of oestersaus moet toevoegen. Mijn kast staat ondertussen vol met sauzen die ik eens eenmalig nodig had. Ook deze “speciallekes” zatten in de box, bij mijn box was dat sojasaus en vissaus.

HelloFresh

Is het uiteindelijk niet goedkoper dat ik alles zelf in supermarkt ga kopen?
Hello Fresh werkt met leveranciers die bijna uitsluitend voor hun werken en leveren direct aan hen. De tijd die een product doorbrengt van het veld tot bij ons is veel korter waardoor ze veel goedkoper zijn + veel verser.
Voor een Orginalbox, Veggiebox of Familybox betaal je 43eur voor 2 personen 3 dagen, voor 4 personen zou dat komen op 64eur.
Voor een proefbox betaal je 46eur voor 2 personen 3 dagen, voor 4 personen zou dat komen op 66eur.

HelloFresh

Wat waren nu mijn persoonlijke ondervindingen?
Ik was aangenaam verrast door zowel de service, de mogelijkheden, de versheid van de producten en de 3 verrassend lekkere gerechtjes.
Je hoeft niet perse thuis te zijn voor de levering, altijd handig vind ik. Ben je niet thuis dan leveren ze de box bij je buur.
In de box zelf kan je duidelijk in aparte vakjes de ingredienten terugvinden per gerecht. Daarnaast is er per gerecht een duidelijke receptuur bijgeleverd. Hierop staat klaar en duidelijk vermeld wat je dient te doen, wat je zelf nog dient toe te voegen en welk gerechtje je best als eerste van de box maakt. Eén van mijn gerechtjes bevatte vis dus is het evident dat je dit als eerste maakt.
De gerechten die op ons menu stonden waren zeer uiteenlopend van oer-Vlaams tot “La Bella Italia’ en zelfs tot het verre Oosten. En deze waren één voor één heerlijk!
Voor het Aziatische gerechtje had ik ietwat schrik omdat het toch steeds moeilijk, vind ik dan toch, om het juist op smaak te brengen. En toch met slechts de handvol bijgeleverde ingredienten, was het er “boenk” op!
En als je vragen zou hebben tijdens het koken dan kan je terecht bij “Hello Kookhulp” via WhatsApp (of Facebook).
Dus ja ik ben een fan geworden en ik ga in de toekomst zeker nog eens een box bestellen. Zeker wanneer we nog eens op weekend gaan naar een vakantiehuisje dan hoef je zelf niet al te veel mee te nemen om eten klaar te maken.

hellofresh3

Misschien nog een leuk weetje voor de aankomende feestdagen, Hello Fresh zal 4 speciale kerstboxen aanbieden nl. Orignal, Deluxe, Veggie en Gourmet.
Deze laatste zal je ook voor Oudjaar kunnen bestellen.
Voor meer info check even > https://www.hellofresh.be/tasty/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.