Panna cotta van erwten met surimi en ei

Panna cotta van erwten met surimi en ei

Panna cotta, we kennen allemaal wel dit Italiaanse dessertje, waarschijnlijk hebben jullie het al wel eens zelf gemaakt. Maar vergeet in dit receptje het zoete, we maken vandaag een hartige versie namelijk panna cotta van erwten met surimi en ei. Ja hoor kan perfect! Als je de basis kent van een klassieke panna cotta dan kan je naar hartelust gaan experimenteren, en dat vind ik het leukste aan koken en bakken.

Panna cotta van erwten met surimi en ei

De basis van panna cotta is melk, room en gelatine. In een zoete versie voegen we meestal vanille toe. Dat gaan we hier natuurlijk niet doen :-), hier gaan we kruiden met wat peper en zout. Erwtjes zijn op zich al gewoon super lekker, dus veel extra’s hebben ze echt niet nodig. We houden het gewoon puur, het hoeft niet altijd speciaal of kruidig te zijn.

Panna cotta van erwten met surimi en ei

Afwerken met wat fijngesneden surimi, ei en wat zure room en je hebt een heerlijk origineel hapje of voorgerecht voor Pasen. Als je dit op tafel zet, zullen de meeste denken dat het soep is, dus dat wordt een leuke surprise 🙂

Panna cotta van erwten met surimi en ei

Ingrediënten (4 a 5 personen)

  • 100gr sjalot (fijngesneden)
  • 300gr erwten (diepvries)
  • 240ml kipbouillon
  • 240ml room
  • 120ml melk
  • 4,5 blaadjes gelatine
  • 100gr surimi
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • 4el zure room
  • Peper en zout
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Smelt het kontje boter in een stoofpot.
Stoof hierin de fijngesneden sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
Voeg de diepvries erwten toe samen met de kipbouillon en breng aan de kook.
Kook tot de erwten gaar zijn (zo’n 5 a 6min).
Mix tot een gladde puree.
Zet terug op het vuur en voeg de room, melk, peper en zout toe. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
Haal van het vuur, wring de gelatine uit en voeg al roerend toe aan het erwtenpapje.
Verdeel het de erwten panna cotta over potjes of glaasjes en laat minstens 2h of langer opstijven in de koelkast.

Om de Panna Cotta af te werken.
Snij de surimi in kleine blokjes.
Pel de hardgekookte eieren en hak heel fijn.
Meng de surimi met de geplette eieren.
Meng de zure room met wat peper en zout.

Werk de panna cotta af met het mengsel van surimi en ei en wat zure room.
Serveer direct




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.