Wafels met banaan

Wafels met banaan

Ik ben niet meer de “uitgaanspersoon” zoals ik vroeger was, maar voor een wafelfeestje sta ik op de eerste rij hoor :-). Ja, als het met eten te maken heeft, ben ik aanwezig 🙂 en zeker als deze wafels met banaan op het menu staan.
Heerlijk zachte wafeltjes met daarin te rijpe bananen verwerkt, zalig lekker! En ook zalig om zo je dag te kunnen beginnen of om op tafel te zetten bij de komende Paasbrunch (of Paasontbijt).

Wafels met banaan

Te rijpe bananen, ik denk dat iedereen er wel eens mee te maken heeft. Weggooien? No way!
Te rijpe bananen zijn een godsgeschenk en het ideale excuus om bananenbrood te bakken. Of wat ik ook vaak doe, is ze in kleine stukjes breken en diepvries insteken om later een smoothiebowl of milkshake te maken.
Of je kan je wafelijzer bovenhalen en deze heerlijke fluffy wafeltjes bakken.
Dus te rijpe bananen weggooien, NOOOO! 🙂

Wafels met banaan

Wafels met banaan

Ingrediënten (+/- 25 kleine wafeltjes)

  • 220gr speltbloem
  • 1tl baking soda
  • 1tl kaneel
  • 80ml kokosolie + 1kl extra
  • 60ml kokosmelk
  • 120ml maple syrup (of honing of agavesiroop) + 1el extra
  • 2 eieren
  • 300gr banaan (+/- 3 bananen) + 2 extra
  • Olie
  • Extra om te serveren : vers fruit – kokosschilfers

Bereidingswijze

Meng de speltbloem met de baking soda en kaneel. Zet even opzij.
Plet de bananen tot een papje.
Doe de gesmolten kokosolie in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met de maple syrup en kokosmelk. Mix even los.
Voeg de eieren toe samen met het bananenpapje, mix tot een glad papje.
Voeg het mengsel van bloem-baking soda-kaneel toe en meng tot een glad deeg.

Verwarm je wafelijzer en vet in met wat olie.
Schep met behulp van een ijsschep wat deeg in het wafelijzer.
Bak de wafeltjes mooi goudbruin voor zo’n 4 a 5min.
De wafeltjes zijn heel zacht/mals als je ze uit het wafelijzer haalt. Ze zullen iets steviger worden bij het afkoelen maar blijven welk lekker mals.

Verhit de extra koffielepel koksolie in een pan.
Pel de extra bananen, snij in plakjes en bak ze heel kort in de pan samen met de extra eetlepel maple syrup. Bak ze heel kort want anders worden ze moes.

Serveer de wafeltjes met de gebakken banaan, nog wat extra vers fruit en kokosschilfers.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.