Ceviche van zalm

Ceviche van zalm

Laten we de exotische toer opgaan voor je feestmenu met deze ceviche van zalm ! Een gerechtje dat zowel kan als hapje of als voorgerecht. Een gerechtje dat lekker fris en licht is, het ideale begin dus van je rijkelijke feestmenu. Een heel smaakvol en simpel receptje, eentje dat weinig tijd en moeite vraagt. Maar wat is ceviche nu eigenlijk?

Ceviche van zalm

Kort gezegd zijn het dunne plakjes rauwe vis dit gemarineerd wordt in citroen- of limoensap. Het zuur in het sap gaat er voor zorgen dat de vis gaart. In principe is alle vis geschikt voor te verwerken in een ceviche maar het is heel belangrijk dat de vis super vers is. Ik koos voor de meest toegankelijke vis die iedereen wel lust namelijk zalm gecombineerd met venkel, avocado en radijsjes.

Ceviche van zalm

Ceviche van zalm

Ingrediënten

 • 600gr zalmfilet
 • 2 sjalotten
 • 1/2 rode peper
 • 1tl gember (geraspt)
 • 1tl sojasaus
 • 60ml olijfolie
 • 2 limoenen
 • 1 venkel
 • 2 avocado’s
 • handvol radijsjes
 • Peper en zout
 • Optioneel : granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Voor de marinade,
Pel de sjalotten en hak fijn.
Hak de halve peper heel fijn. Wie van pikant houdt, kan ook een hele peper gebruiken. Pers de 2 limoenen.
Meng de fijngesneden sjalotten met de fijngehakte rode peper, limoensap, gember, sojasaus, 60ml olijfolie en een snuifje zout.

Snij de zalmfilet in heel dunne plakjes.
20min voor het opdienen, meng de plakjes zalm voorzichtig met de marinade en laat 20min in de koelkast marineren.

Snij ondertussen de venkel heel fijn en doe hetzelfde met de radijsjes.
Snij de avocado in blokjes. Je kan eventueel de blokjes avocado besprenkelen met een beetje citroensap zodat ze niet te vlug bruin worden.

Proef nog even een stukje zalm om te checken of er genoeg peper en zout is toegevoegd.

Verdeel de plakjes zalm over de borden en werk af met de fijngesneden venkel, radijsjes, blokjes avocado en eventueel granaatappelpitjes.

Serveer direct.
Smakelijk!

Tips voor de voorbereiding :
> de marinade kan je al enkele uren op voorhand maken en bewaren in de koelkast.
> de zalm kan je ook al enkele uren op voorhand in dunne plakjes snijden of vraag aan de vishandelaar om de zalm in dunne plakjes te snijden.
> De venkel en radijsjes kan je ook al makkelijk een uurtje op voorhand in dunne plakjes snijden

2 thoughts on “Ceviche van zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.