Yoghurt wafels

Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!
Naar recept gaan

Iets wat je mij op ieder moment van de dag kan voorschotelen, dat zijn wafels. Dat smaakt nu toch eens altijd! Daarom haal ik op regelmatige basis mijn wafelijzer boven, altijd een feestje als je ze op tafel tovert. Deze makkelijke en luchtige yoghurt wafels zijn een ware party. Een receptje dat je zowel als ontbijt kan maken, voor bij de brunch of gewoon als tussendoortje. Deze wafels zijn zo lekker luchtig omwille van de yoghurt die we gaan toevoegen aan het deeg. Eenmaal gebakken, serveren we daar lekker veel verse Belgische aardbeien bij en oh boy wat een feest!

Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!

Hoe maken we deze Yoghurt wafels?

Begin met het mengen van de droge ingrediënten namelijk zelfrijzende bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en vanille puddingpoeder. Zet dit even opzij.

Doe eieren, melk, yoghurt en vanille extract in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe. Roer of meng dit tot een mooi glad deeg. Meng vooral niet te lang.

Verhit je wafelijzer en wrijf in met wat vetstof. Bak hierin de wafels mooi goudbruin. Probeer ze direct te serveren want dan zijn ze op hun lekkerste. Serveer ze met lekker veel aardbeien en eventueel wat maple syrup of honing. Ook wat gesmolten witte chocolade is hier heerlijk bij!

Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!

Yoghurt wafels

Deze makkelijke yoghurt wafels zijn ideaal om te serveren als ontbijt, brunch of tussendoortje. Ze smaken op ieder moment van de dag. Deze wafels zijn lekker luchtig dankzij de yoghurt die we toevoegen aan het beslag. Serveer met lekkere zomere aardbeien en je gaat scoren!
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 280 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 20 gr vanillesuiker (=2 zakjes)
  • 30 gr suiker
  • 50 gr vanille puddingpoeder (*)
  • 2 eieren
  • 125 gr yoghurt (**)
  • 1 tl vanille extract
  • 360 ml melk
  • aardbeien

Instructies
 

  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk zelfrijzende bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en vanille puddingpoeder. Zet even opzij
  • Doe eieren, yoghurt, vanille extract en melk in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa.
    Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng tot een glad beslag. Roer niet te lang.
  • Verwarm je wafelijzer en vet in met wat vetstof.
    Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep.
    Bak de wafels mooi goudbruin.
    Probeer ze direct te serveren dan zijn ze op hun lekkerste. Serveer met lekker veel aardbeien en wat maple syrup of honing.
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik hier gewoon een zakje puddingpoeder van Imperial. Hierin zit automatisch 50gr. Je kan dit eventueel ook vervangen door maizena. Voeg dan iets meer vanille extract toe of nog een extra zakje vanillesuiker
(**) ik koos hiervoor griekse yoghurt. Je kan ook Skyr of volle yoghurt voor gebruiken. 
 
Trefwoord aardbeien, bakken, brunch, ontbijt, tussendoortje, wafels, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.