Iets wat je mij op ieder moment van de dag kan voorschotelen, dat zijn wafels. Dat smaakt nu toch eens altijd! Daarom haal ik op regelmatige basis mijn wafelijzer boven, altijd een feestje als je ze op tafel tovert. Deze makkelijke en luchtige yoghurt wafels zijn een ware party. Een receptje dat je zowel als ontbijt kan maken, voor bij de brunch of gewoon als tussendoortje. Deze wafels zijn zo lekker luchtig omwille van de yoghurt die we gaan toevoegen aan het deeg. Eenmaal gebakken, serveren we daar lekker veel verse Belgische aardbeien bij en oh boy wat een feest!
Hoe maken we deze Yoghurt wafels?
Begin met het mengen van de droge ingrediënten namelijk zelfrijzende bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en vanille puddingpoeder. Zet dit even opzij.
Doe eieren, melk, yoghurt en vanille extract in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe. Roer of meng dit tot een mooi glad deeg. Meng vooral niet te lang.
Verhit je wafelijzer en wrijf in met wat vetstof. Bak hierin de wafels mooi goudbruin. Probeer ze direct te serveren want dan zijn ze op hun lekkerste. Serveer ze met lekker veel aardbeien en eventueel wat maple syrup of honing. Ook wat gesmolten witte chocolade is hier heerlijk bij!
Yoghurt wafels
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 280 gr zelfrijzende bloem
- 3 gr bakpoeder
- 20 gr vanillesuiker (=2 zakjes)
- 30 gr suiker
- 50 gr vanille puddingpoeder (*)
- 2 eieren
- 125 gr yoghurt (**)
- 1 tl vanille extract
- 360 ml melk
- aardbeien
Instructies
- Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk zelfrijzende bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en vanille puddingpoeder. Zet even opzij
- Doe eieren, yoghurt, vanille extract en melk in een mengkom. Roer dit even los tot een gladde massa.Voeg er de droge ingrediënten aan toe en meng tot een glad beslag. Roer niet te lang.
- Verwarm je wafelijzer en vet in met wat vetstof. Schep wat van het beslag in het wafelijzer. Dit gaat het makkelijkste met een ijsschep.Bak de wafels mooi goudbruin. Probeer ze direct te serveren dan zijn ze op hun lekkerste. Serveer met lekker veel aardbeien en wat maple syrup of honing. Smakelijk