Taco’s met gehakt en mango

Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.
Naar recept gaan

Niets zo leuk om het weekend in te gaan met deze heerlijk makkelijke Taco’s met gehakt en mango. Taco’s dat is altijd een feestje en zeker op een vrijdag. Alleja, voor mij mag je deze op ieder moment van de dag voorschotelen. We gaan krokante taco schelpen opvullen met kipgehakt dat we op smaak brengen met curry pasta en sojasaus. Pittig en zoutig tegelijkertijd dus daar hoort iets fris bij. De simpele mango salsa zorgt daar perfect voor en mijn romige guacamole (ik noem hem avocado mayonaise eigenlijk) zorgt voor de romige touch.

Je kan deze lekkere taco’s serveren als gewone doordeweekse maaltijd. Of serveer ze bij de borrel of als hapje bij een gezellige apéro. Hiermee scoor je gewoon bij iedereen.

Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.

Hoe maken we deze Taco’s met gehakt en mango?

Begin met het maken van de mango salsa. Hiervoor meng je fijngesneden stukjes mango met fijne blokjes komkommer, fijngehakte rode ui, peterselie en wat limoensap. Bewaar dit koel en afgedekt in de koelkast.

Dan kunnen we het gehakt gaan bakken. Hiervoor stoof je eerst een fijngehakte ui aan in wat olijfolie voor enkele minuten. Voeg er fijngehakte look aan toe en laat een minuutje mee bakken. Doe er vervolgens kipgehakt bij en bak deze mooi rul. Voeg er dan wat rode curry pasta, sojasaus en wat water aan toe. Roer goed en laat enkele minuten zachtjes sudderen. Haal dan van het vuur en breng op smaak met wat limoensap (+ eventueel wat extra zout of peper maar let hiermee op).

Maak ondertussen nog snel de guacamole of avocado mayonaise. Hiervoor doe je het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er yoghurt, halve sjalot, snuifje cayennepeper en wat zout bij. Mix tot een gladde massa. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat limoensap.

Vul de opgewarmde taco schelpen met wat gehakt en een beetje mango salsa. Serveer er de guacamole apart bij en serveer direct.

Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.
Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.

Taco’s met gehakt en mango

Snel klaar en overheerlijk, ja ik ben fan van deze makkelijke Taco's met gehakt en mango. We gebruiken kipgehakt dat we gaan bakken met wat rode curry en sojasaus. Lekker pittig dat we gaan combineren met een frisse mango salsa en mijn versie van guacamole, zeg maar avocado mayonaise.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 600 gr kipgehakt (of gemengd gehakt)
  • 1 kl rode curry pasta (*)
  • 3 el sojasaus
  • 1 limoen
  • Olijfolie
  • 12 tacoschelpen (**)

Mango salsa

  • 1 mango
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 limoen

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1/2 kleine sjalot (***)
  • 1,5 el griekse yoghurt
  • 1 snuifje cayennepeper (of naar smaak)
  • zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de mango salsa.
    Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.
    Snij de komkommer in kleine fijne blokjes
    Hak de rode ui fijn.
    Meng de mango met komkommer, rode ui en peterselie. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap toe samen met een klein snuifje zout.
    Bewaar afgedekt in de koelkast.
    TIP! Je kan deze makkelijk enkele uren op voorhand maken.
  • Voor de gehakt vulling.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verhit een ruime pan met olijfolie en fruit hierin de ui aan. Roer regelmatig en bak de ui voor zo'n 4min. Doe er vervolgens de look bij en laat nog een minuutje bakken. Roer ook nu goed zodat deze niet bruin wordt.
    Voeg het gehakt toe en bak deze mooi rul. Doe er dan de curry pasta bij samen met de sojasaus en 2el water. Roer goed en laat zo'n 2min zachtjes sudderen/bakken. Haal dan van het vuur en breng op smaak met het sap van een halve limoen. Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen. Opgelet! De curry pasta maakt het al iets pikanter en de sojasaus zorgt voor de zoute toets.
    Ondertussen kan je de tacoschelpen opwarmen in de oven.
  • Ondertussen kan je ook nog de guacamole maken. Hiervoor door je het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, snuifje cayennepeper en snuifje zout. Mix dit tot een gladde massa. Proef en breng nog verder op smaak met zout, peper of eventueel wat limoensap.
  • Schep wat van het gehakt mengsel in de tacoschelpen. Werk af met wat mango salsa. Serveer er de guacomole apart bij.
    Smakelijk

Notities

(*) Je mag ook iets meer rode curry pasta gebruiken als je van pikant eten houdt. 
(**) ik gebruikte hier harde tacoschelpen, die vind ik persoonlijk iets lekkerder. Je kan ook een zachte tortilla gebruiken. 
(***) Kan eventueel ook met ui/rode ui. Sjalot bij guacamole geeft nog iets meer smaak. Gebruik je een ui, gebruik dan zo’n 1/4
Trefwoord curry, gehakt, gemakkelijk recept, kip, kipgehakt, mango, taco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.