Niets zo leuk om het weekend in te gaan met deze heerlijk makkelijke Taco’s met gehakt en mango. Taco’s dat is altijd een feestje en zeker op een vrijdag. Alleja, voor mij mag je deze op ieder moment van de dag voorschotelen. We gaan krokante taco schelpen opvullen met kipgehakt dat we op smaak brengen met curry pasta en sojasaus. Pittig en zoutig tegelijkertijd dus daar hoort iets fris bij. De simpele mango salsa zorgt daar perfect voor en mijn romige guacamole (ik noem hem avocado mayonaise eigenlijk) zorgt voor de romige touch.
Je kan deze lekkere taco’s serveren als gewone doordeweekse maaltijd. Of serveer ze bij de borrel of als hapje bij een gezellige apéro. Hiermee scoor je gewoon bij iedereen.
Hoe maken we deze Taco’s met gehakt en mango?
Begin met het maken van de mango salsa. Hiervoor meng je fijngesneden stukjes mango met fijne blokjes komkommer, fijngehakte rode ui, peterselie en wat limoensap. Bewaar dit koel en afgedekt in de koelkast.
Dan kunnen we het gehakt gaan bakken. Hiervoor stoof je eerst een fijngehakte ui aan in wat olijfolie voor enkele minuten. Voeg er fijngehakte look aan toe en laat een minuutje mee bakken. Doe er vervolgens kipgehakt bij en bak deze mooi rul. Voeg er dan wat rode curry pasta, sojasaus en wat water aan toe. Roer goed en laat enkele minuten zachtjes sudderen. Haal dan van het vuur en breng op smaak met wat limoensap (+ eventueel wat extra zout of peper maar let hiermee op).
Maak ondertussen nog snel de guacamole of avocado mayonaise. Hiervoor doe je het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er yoghurt, halve sjalot, snuifje cayennepeper en wat zout bij. Mix tot een gladde massa. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat limoensap.
Vul de opgewarmde taco schelpen met wat gehakt en een beetje mango salsa. Serveer er de guacamole apart bij en serveer direct.
Taco’s met gehakt en mango
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 600 gr kipgehakt (of gemengd gehakt)
- 1 kl rode curry pasta (*)
- 3 el sojasaus
- 1 limoen
- Olijfolie
- 12 tacoschelpen (**)
Mango salsa
- 1 mango
- 1/3 komkommer
- 1/2 kleine rode ui
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 limoen
Guacamole
- 2 avocado's
- 1/2 kleine sjalot (***)
- 1,5 el griekse yoghurt
- 1 snuifje cayennepeper (of naar smaak)
- zout
Instructies
- Begin met het maken van de mango salsa. Schil de mango, verwijder de pit en snij in kleine blokjes. Snij de komkommer in kleine fijne blokjesHak de rode ui fijn. Meng de mango met komkommer, rode ui en peterselie. Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap toe samen met een klein snuifje zout.Bewaar afgedekt in de koelkast. TIP! Je kan deze makkelijk enkele uren op voorhand maken.
- Voor de gehakt vulling.Pel de ui en hak fijn.Pel het teentje look en hak fijn. Verhit een ruime pan met olijfolie en fruit hierin de ui aan. Roer regelmatig en bak de ui voor zo'n 4min. Doe er vervolgens de look bij en laat nog een minuutje bakken. Roer ook nu goed zodat deze niet bruin wordt. Voeg het gehakt toe en bak deze mooi rul. Doe er dan de curry pasta bij samen met de sojasaus en 2el water. Roer goed en laat zo'n 2min zachtjes sudderen/bakken. Haal dan van het vuur en breng op smaak met het sap van een halve limoen. Eventueel kan je nog wat zout en peper toevoegen. Opgelet! De curry pasta maakt het al iets pikanter en de sojasaus zorgt voor de zoute toets. Ondertussen kan je de tacoschelpen opwarmen in de oven.
- Ondertussen kan je ook nog de guacamole maken. Hiervoor door je het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, snuifje cayennepeper en snuifje zout. Mix dit tot een gladde massa. Proef en breng nog verder op smaak met zout, peper of eventueel wat limoensap.
- Schep wat van het gehakt mengsel in de tacoschelpen. Werk af met wat mango salsa. Serveer er de guacomole apart bij. Smakelijk