Te lekker voor woorden … dat is deze bladerdeeg taart met blauwe bessen! Heerlijk van smaak en zo makkelijk en snel te maken, hier ga je geen neen tegen kunnen zeggen. Dit taartje lijkt hard op een strudel aan de buitenkant. De binnenkant bestaat uit een soort van cheesecake crème op basis van roomkaas en blauwe bessen. De vulling heb je klaar in 5min, dan is het nog even vouwen en plooien en zonder dat je bijna beseft staat ie al in de oven. Super easy om eens in het weekend te maken in combinatie met een lekker koffietje of thee.
TIP! De blauwe bessen kan je perfect gaan vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.
Hoe maken we deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen?
Begin met het maken van de vulling. Hiervoor mix je roomkaas, eigeel, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen los. Vervolgens voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix opnieuw tot je een gladde crème krijgt. Zet dit even opzij.
Rol het bladerdeeg open. Laat het bladerdeeg best op het bijgeleverde bakpapier leggen tijdens het vullen en dichtvouwen. Zo zal je de strudel makkelijker op een bakplaat kunnen schuiven. Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de blauwe bessen over.
TIP! Als je in de supermarkt een rechthoekig vel bladerdeeg kan vinden, ga dan hiervoor is iets makkelijker werken. Met een ronde vorm, zal het ook lukken.
Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de bessen
Wrijf bovenaan nog in met wat losgeklopt ei. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Ik vind de strudel op z’n lekkerste als ie nog wat warm is.
Bladerdeeg taart met blauwe bessen
Ingrediënten
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
- 1 eigeel + 1 ei extra
- 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
- 60 gr suiker
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 20 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
- 1 vel bladerdeeg (*)
- 125 gr blauwe bessen
Instructies
- Begin met het maken van de vulling.Doe hiervoor de roomkaas, eigeel, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Voeg er het puddingpoeder aan toe en mix opnieuw tot je een gladde crème hebt.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.Rol het bladerdeeg open. Laat vooral het bijgeleverde bakpapier aan de onderkant zitten. Ook bij het vullen en dichtvouwen laat je bladerdeeg op het papier liggen zo kan je het makkelijk samen op de bakplaat leggen.
- Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel de blauwe bessen over de crème. Opgelet! De crème zal ietwat gaan uitlopen, dus doorwerken is de boodschap 😉Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk. Schuif de strudel voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat. Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 35min. Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en serveer dan. Smakelijk