Bladerdeeghapje met zalm en asperges

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro
Naar recept gaan

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Geen typische nootjes of chips, wij gaan voor iets veel beter namelijk dit Bladerdeeghapje met zalm en asperges. Dat is pas uitpakken zonder het jezelf moeilijk te maken want deze hapjes zijn echt extreem makkelijk. Niet te veel ingredi¨ënten, niet te veel afwas en je hoeft er niet je hele dag voor in de keuken te staan. Ideaal toch! We combineren onze heerlijke Belgische witte asperges met gerookte zalm, wat lente-ui, dille en crème fraiche. Dat allemaal in een lekker bladerdeeg jasje.

TIP! Ik gebruikte hier enkel witte asperges, je zou ook een mix van witte en groene kunnen kiezen of enkel groene.
TIP! Geen fan van gerookte zalm? Je kan dit ook maken met ham.

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro

Hoe maken we dit Bladerdeeghapje met zalm en asperges?

Ik gebruikte voor deze hapjes kleine vierkante bladerdeeg plakjes uit de diepvries (verkrijgbaar in enkele supermarkten). Deze dien je eerst te laten ontdooien dus hou daar rekening mee. Je kan ook voor vers bladerdeeg kiezen, ga dan voor 2 vellen. Je kan het best vertrekken vanuit vierkante plakjes voor het beste resultaat.

Begin met de asperges te schillen, het harde achterste te verwijderen en in kleine stukjes te snijden. Kook ze beetgaar, giet af en laat goed uitlekken en afkoelen. Ondertussen kan je lente-uitjes fijnsnijden en de gerookte zalm in kleine reepjes snijden.
Roer crème fraîche (of roomkaas) los in een mengkom samen met fijngehakte dille, wat fijngeraspte zeste van citroen, peper en zout. Voeg er de afgekoelde asperges aan toe samen met de gerookte zalm en lente-ui.
TIP! Tot hier kan je makkelijk al enkele uren op voorhand maken en koel bewaren in de koelkast. Zorg er wel voor dat je asperges goed zijn uitgelekt anders zal dit te vochtig worden. Of je zou de asperges ook later aan dit mengsel kunnen toevoegen.

Leg de (vierkante) plakjes bladerdeeg op een beklede bakplaat. Verdeel in het midden van elk plakje wat van het asperge-zalm mengsel. Reken op zo’n één volle lepel per plakje. Vouw dan de punten van het deeg naar midden zodat er een pakketje ontstaat. Wrijf in met wat losgeklopt ei en bak ze vervolgens mooi goudbruin in de oven. Serveer ze dan direct.

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro
Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro

Bladerdeeghapje met zalm en asperges

Het is weekend en daar hoort een lekker borrelhapje bij! Dit makkelijke Bladerdeeghapje met zalm en asperges is een lekker hapje om mee uit te pakken. Super simpel, weinig werk en snel te maken met heerlijke asperges van bij ons. Ideaal om te serveren bij de apéro
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 plakjes bladerdeeg (*)
  • 1/2 bussel witte asperges
  • 3 lente-uitjes
  • 150 gr gerookte zalm
  • 125 gr crème fraiche (of roomkaas type Philadelphia)
  • 1 kl dille (fijngehakt) – optioneel peterselie
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • 1 ei

Instructies
 

  • Schil de asperges, verwijder het harde achterste en snij in kleine stukjes
    Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water, giet af en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Hak ondertussen de lente-ui fijn.
    Snij de gerookte zalm in kleine stukjes of reepjes.
  • Doe de crème fraiche (of roomkaas) in een mengkom samen met de fijngehakte dille, zeste van citroen, peper en zout. Roer dit goed los. Voeg er de afgekoelde asperges aan. toe samen met de lente-ui en gerookte zalm.
    TIP! Tot hier kan je makkelijk al enkele uren op voorhand maken en koel bewaren in de koelkast. Zorg er wel voor dat je asperges goed zijn uitgelekt anders zal dit mengsel te vochtig worden. Of als je dit op voorhand wilt maken, voeg de asperges dan pas later toe vlak voor je de hapjes gaat vullen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg hierop de plakjes (ontdooid) bladerdeeg.
    Verdeel in het midden van elk plakjes wat van het asperge-zalm mengsel (ongeveer 1 volle eetlepel). Vouw de punten van het deeg naar het midden zodat er een pakketje ontstaat. Wrijf in met wat losgeklopt ei .
    Bak de hapjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 20min en serveer dan direct.
    Smakelijk

Notities

(*) ik heb hiervoor kleine vierkante plakjes bladerdeeg gebruikt (deze hebben ze o.a. bij AH, Delhaize in de diepvries). Ik reken zo’n 2 pakjes per persoon. Je kan ook voor een grote vel bladerdeeg kiezen, ik zou er dan 2 kopen. Het makkelijkste is om deze dan te in vierkantjes te snijden. 
Omdat ik met diepvries plakjes bladerdeeg heb gewerkt, dien je deze wel eerst te ontdooien. 
 
 
Trefwoord asperges, bladerdeeg, borrelhapje, gerookte zalm, hapje, snel klaar, witte asperges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.