Het barbecue seizoen is dan officieel terug geopend . Terug die heerlijke geur van “vlezekes” op de grill die iedereen in de omgeving jaloers maakt 😃. Een tafel vol met gezelligheid, sausjes, groentjes, de klassieke aardappelsla en natuurlijk mag een lekkere pastasalade niet ontbreken. Voor die laatste ga ik jullie vandaag wat inspiratie geven. Want met deze makkelijke pastasalade met spekjes ga je gewoon bij iedereen scoren. Simpel, niet veel ingrediënten, snel klaar en gewoon zo lekker! Ook gewoon doordeweeks kan je deze salade perfect op tafel brengen en de restjes neem je de volgende dag mee als lunch.
Ik gebruikte voor deze salade gevulde ravioli’s (verse maar wel gekocht 😉). Natuurlijk kan je hier eender welke pastasoort voor gebruiken. Alhoewel spaghetti of tagliatelle zou ik niet niet aanraden. Aan deze pastasalade salade voeg ik gekookte eitjes, worteltjes, erwtjes, paprika en lente-ui aan toe. Maar wat deze zo lekker maakt zijn de krokante spekjes en een lekker sausje met mosterd.
TIP! Je kan deze pastasalade makkelijk op voorhand maken. Meng niet alle saus er meteen onder. Vlak voor het serveren, voeg je nog 1 a 2 eetlepels toe om de salade terug lekker smeuïg te maken.
TIP! Nog meer inspiratie nodig voor bijgerechten bij de BBQ? Check dan zeker even deze blogpost met maar liefst 14 super simpele en lekkere bijgerechten.
Hoe maken we deze Pastasalade met spekjes?
Begin met de pasta af te koken zoals vermeld op de verpakking. Giet af en spoel even onder koud water. Laat dan verder afkoelen. Kook ondertussen ook eieren hard, spoel goed onder koud water en laat volledig afkoelen.
Schil wortelen, snij deze in kleine plakjes en kook deze beetgaar. De laatste minuut voeg je diepvries erwtjes toe. Giet af, spoel goed onder koud water en laat ook volledig afkoelen. Bak gerookte spekblokjes goudbruin in een pan en laat dan uitlekken op wat keukenpapier. Als laatste hak je een paprika en lente-uitjes fijn.
Voor het sausje, mengen we yoghurt met wat mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout.
Nu kunnen we gaan mengen. Doe de pasta in een ruime mengkom samen met de worteltjes, erwten, spekjes, paprika en lente-ui. Meng dit alvast voorzichtig. Pel dan de eieren, hak deze in kleinere stukjes en voeg toe samen met zo’n 3el van het sausje. Meng voorzichtig. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
TIP! Voeg niet meteen al de saus toe. Maar zet de rest gewoon bij op tafel zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel saus. Bovendien als je de pastasalade op voorhand maakt (dek goed af en zet in de koelkast), kan je zo vlak voor het serveren nog wat saus toevoegen. De pasta zal namelijk het meeste vocht opnemen dus ietwat droger worden tijdens het staan. Gewoon nog zo’n 1 a 2el saus toevoegen voor het serveren.
Pastasalade met spekjes
Ingrediënten
- 500 gr pasta (*)
- 2 eieren
- 3 wortelen
- 200 gr erwtjes (diepvries)
- 250 gr spekblokjes (gerookt)
- 1 paprika
- 3 lente-uitjes
Sausje
- 150 gr yoghurt (griekse yoghurt, gewone, volle, …)
- 1,5 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet dan af, spoel even onder koud water en laat verder afkoelen.
- Kook de eieren hard voor zo'n 10min. Spoel dan onder koud water en laat ze volledig afkoelen
- Schil de wortelen en snij in dunne plakjes. Kook deze kort in water (zo'n 4 a 5min), ze mogen nog beetgaar zijn. De laatste minuut voeg je de erwtjes toe. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
- Ondertussen kan je de spekblokjes goudbruin bakken in de pan. Laat dan even uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij in kleine blokjesHak de lente-uitjes fijn.
- Meng alle ingredienten voor het sausje.
- Doe de pasta in een ruime kom samen met de wortelen, erwtjes, spekjes, paprika en lente-ui. Meng alvast even. Pel de eieren en hak deze in kleine stukjes. Voeg toe aan de salade.Voeg enkele eetlepels van het sausje toe. Voeg niet alle saus toe maar serveer apart op tafel zo kan iedereen kiezen. Of als je de pastasalade op voorhand maakt dan kan je vlak voor het serveren nog wat van de saus toevoegen. Als de pastasalade even staat dan zal het sausje in de pasta trekken. Smakelijk