Haal je wafelijzer nog maar eens boven voor deze luchtige zachte yoghurt wafels met chocolade. Super simpel om te maken, geen hele resem aan ingrediënten en gewoon waanzinnig lekker. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje, kortom deze wafels smaken mij op ieder moment van de dag. Omdat we yoghurt gaan gebruiken ipv boter, zijn ze veel lichter en luchtiger. Je kan deze wafeltjes trouwens makkelijk enkele dagen op voorhand bakken en luchtdicht bewaren.
Hoe maken we deze yoghurt wafels met chocolade?
We beginnen met het in stukjes hakken van de chocolade. Hak ze vooral niet te fijn, je wilt namelijk de chocolade nog goed kunnen proeven.
TIP! Je zou ook chocolade druppels hier kunnen gebruiken dan hoef je deze niet meer in stukjes te hakken.
TIP! Ga voor een pure chocolade
Vervolgens ga we de yoghurt, eitjes, agavesiroop en vanille extract in een mengkom doen. Mix deze even los tot een gladde massa. Voeg er de volkorenbloem, vanille puddingpoeder en bakpoeder aan toe en mix dit los. Je deeg gaat nu aan de vaste kant zijn. Gier er daarom nog wat melk bij en mix dit los tot een mooi glad deeg. Als laatste voeg je er nog de chocolade aan toe en meng nog even kort. Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin
TIP! Gebruik een stevige volle yoghurt zoals Griekse yoghurt
TIP! Agavesiroop kan je vervangen door honing of maple syrup
Yoghurt wafels met chocolade
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 60 gr pure chocolade
- 150 gr yoghurt (*)
- 2 eieren
- 25 gr agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1 tl vanille extract
- 160 gr volkorenbloem (of gewone patisseriebloem)
- 20 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
- 5 gr bakpoeder
- 80 ml melk
Instructies
- Begin met het in stukjes hakken van de chocolade. Hak vooral niet te fijn, je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven. Leg even op zij.
- Doe de yoghurt, eieren, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. Mix dit even los tot een glad mengsel.Voeg er de volkorenbloem, vanille puddingpoeder en bakpoeder aan toe. Mix dit los. Het beslag is nu vrij stevig omwiile van de puddingpoeder. Giet er de melk bij en mix opnieuw, nu krijg je een mooi glad beslag.Als laatste voeg je er de stukjes chocolade aan toe, meng nog even alles
- Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie of boter.Schep wat van het deeg in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes. Reken op zo'n 3 a 4min baktijd.Smakelijk