Croque Monsieurs, een klassieker van jewelste die toch altijd blijft smaken. Gewoon met wat mayonaise en ketchup en meer moet dat niet zijn! Om eerlijk te zijn, als ik niet goed weet wat klaar te maken of niet veel zin heb om te koken, zet ik ze op het menu. Smaken doen ze nu eenmaal altijd, dat is de “Power van een croque monsieur” 😃. Met dit super makkelijk receptje van croque wafels, gaan we next level. De kaas en ham worden ingepakt in een lekker luchtig wafel laagje. Als je al smult van een croque monsieur, dan ga je helemaal genieten van deze wafels.
Noem ze vooral een “crowd pleaser” want iedereen gaat smullen van deze croque wafels. Zowel groot als klein, zal dit een topreceptje vinden. Dat heb je nu eenmaal als er wafels en gesmolten kaas aan te pas komen 😃. De wafels op zich zijn lekker fluffy en dat komt door de plattekaas of kwark die we toevoegen aan het deeg.
Hoe maken we deze croque wafels?
Omdat ik een simpele salade met gekookte eitjes wilde serveren bij deze croque wafels, heb ik eerst alvast mijn eitjes gekookt. Ik wilde deze niet te lopend maar ook niet te hard koken, zo nog wat smeuïg binnenin. De ideale kooktijd hiervoor is 7min, laat ze daarna afkoelen in een bak met koud water. Halveer ook alvast wat kerstomaten en was gemengde sla.
Voor het deeg van de wafels, meng je alvast patisseriebloem en bakpoeder in een mengkom. Voeg hier eitjes, plattekaas of kwark, melk, peper en zout aan toe. Mix tot een mooi glad deeg.
Vet je wafelijzer wat in met olie of boter. Schep een laagje van het deeg op het ijzer, het ijzer moet dus bedekt zijn met een laagje deeg. Leg hierop een plaakje kaas en ham en schep er nog wat van het deeg bovenop zodat de kaas en ham bedekt zijn met deeg. Bak de wafels mooi goudbruin en gaar. Reken op zo’n 4min. Eenmaal gebakken serveer ze direct met de gemengde sla, de gekookte eitjes, kerstomaatjes en wat plakjes avocado. Wat zeker ook nog mag ontbreken is een goeie kwak mayonaise.
Croque wafels
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 200 gr patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 170 gr plattekaas of kwark
- 6 a 8 plakjes kaas
- 6 a 8 plakjes ham
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm al rustig je wafelijzer.
- Doe de bloem en bakpoeder in een mengkom en roer los. Voeg hier de eieren, melk, plattekaas, peper en zout aan toe. Mix tot een mooie gladde massa.
- Vet je wafelijzer wat in met olie of boter. Schep een laagje van het deeg op het ijzer, het ijzer moet dus bedekt zijn met een laagje deeg. Leg hierop een plaakje kaas en ham en schep er nog wat van het deeg bovenop zodat de kaas en ham bedekt zijn met deeg. Bak de wafels mooi goudbruin en gaar. Reken op zo'n 4min.
- Eenmaal mooi goudbruin gebakken, serveer de wafels direct.Ik serveerde ze met gemengde sla, wat plakjes avocado, kerstomaatjes en een beetje mayonaise.Smakelijk