Wafels met speculaas & appel

Wafels met speculaas & appel

Wafels, wie lust dat nu niet? Suikerwafels, Brusselse wafels, Luikse wafels, krokante wafeltjes … noem maar op ik ben fan :-D. En jullie volgens mij ook als ik mijn blogstatistieken bekijk, de wafelreceptjes worden dagelijks massaal bezocht en ook gemaakt (al de fotootjes die ik krijg van jullie). En ik denk dat jullie ook super fan gaan zijn van deze wafels met speculaas & appel. Naar mijn mening de beste wafeltjes ooit!

Verwacht een mals wafeltje met daarin krokante stukjes speculaas, stukjes appel afgewerkt met speculaaspasta. Hoef ik nog meer te zeggen?
Nee toch! Haal dus dat wafelijzer al maar uit de kast en bakken maar!


Wafels met speculaas & appel
Wafels met speculaas & appel

Wafels met speculaas & appel

Heerlijk zachte wafeltjes met krokante stukjes speculaas en appel afgewerkt met speculaaspasta
Gang Nagerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 50 gr speculaasjes
  • 1 appel
  • 200 gr Boter/margarine
  • 250 gr patisseriebloem
  • 150 gr suiker
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 el speculaaspasta + 4el extra
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

  • Verkruimel de speculaasjes (hoeft niet super fijn te zijn, je moet nog wat beet hebben) en zet even opzij.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Smelt de boter/margarine en laat even afkoelen.
    Doe de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Meng al even.
    Voeg één voor één de eieren toe en meng goed tot een mooi glad deeg.
    Giet hierbij de gesmolten boter/margarine en meng terug goed.
    Voeg de verkruimelde speculaasjes, blokjes appel en 2el speculaaspasta toe. Meng nog even kort.
    Laat het deeg een uurtje rusten.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.
    Schep wat deeg (TIP > gebruik een ijsschep) in het ijzer en bak mooi goudbruine wafeltjes.
    Leg de gebakken wafeltjes op een rooster en laat afkoelen
  • Voor de speculaaspasta glazuur.
    Doe zo'n 4el speculaaspasta in een kommetje en smet op een zacht vuurtje.
    Voeg 2el poedersuiker toe en laat ietwat afkoelen.
    Strooi wat van de glazuur over de wafels en laat even opstijven.
    Ter info > de glazuur blijft ietwat plakkerig.
    Smakelijk
Trefwoord appel, bakken, speculaas, wafels

Het receptje is geïnspireerd op het klassieke wafelrecept van Jeroen Meus

Wafels met speculaas & appel
Wafels met speculaas & appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.