Haal dat wafelijzer nog maar eens boven want we gaan wafeltjes bakken. Ja, meer bepaald deze lekker makkelijke wafels met sinaasappel en witte chocolade als afwerking. Het is een heel simpel en snel receptje waarvan de meeste van de ingrediënten waarschijnlijk gewoon al in je koelkast of voorraadkast staan. Dus wat gaat jou tegenhouden om deze te maken? 😃 Ze zijn super lekker als ze nog wat warm zijn maar je kan ze ook perfect bewaren.
Hoe maken we deze Wafels met sinaasappel?
Om te beginnen, doe zachte boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Mix deze romig en luchtig voor enkele minuten. Doe er vervolgens één voor één de eieren bij en mix op hoge snelheid tot een mooi luchtig en glad beslag. Doe er nog de zeste van sinaasappel bij en en mix nog even kort.
Verlaag de snelheid van je mixer. Voeg deels en afwisselend bloem, amandelmeel, melk en sinaasappelsap toe. Mix tot een glad deeg, eenmaal alles gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel. Laat het deeg zo’n 45min opstijven in de koelkast.
Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in en bak de wafeltjes mooi goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht.
Na het afkoelen, kan je de wafeltjes eventueel nog afwerken met wat gesmolten witte chocolade.
Wafels met sinaasappel
Ingrediënten
- 175 gr boter (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 16 gr vanillesuiker = 2 zakjes
- 2 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
- 4 eieren
- 325 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr amandelmeel
- 150 ml melk
- 50 ml sinaasappelsap (vers)
- witte chocolade (optioneel om af te werken)
Instructies
- Doe de zachte boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer) en mix deze romig en luchtig voor zon 3min. Schraap tijdens het mixen af en toe de zijkanten los. Voeg de zeste van sinaasappel toe en mix nog even goed door. Doe er één voor één de eieren bij en blijf steeds goed mixen (schraap de zijkanten ook even los). Als alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog een minuutje op hoge snelheid goed doormixen. Meng ondertussen alvast de bloem met het amandelmeel.Zet je mixer op het laagste niveau. Voeg afwisselend en in kleine delen het bloem-amandel mengsel, melk en sinaasappelsap toe. Mix tot alles mooi gemengd is en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van je kom kan je nog even met een spatel mengen.Laat het deeg zo'n 45min opstijven in de koelkast.
- Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in. Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin.Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en bewaar dan luchtdichtEventueel kan je de wafeltjes nog afwerken met wat gesmolten witte chocolade.Smakelijk