Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes

Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto
Naar recept gaan

Pasta met een eenvoudig sausje en gehakt, wat mij betreft de ideale doordeweekse kost. Puur, simpel en lekker dat is wat we nodig hebben bij het samenstellen van ons weekmenu. Deze makkelijke orzo met tomatensaus en gehaktballetjes bevat alle heerlijke elementen om op dat menu te komen. Een receptje wat je ook deels op voorhand al kan maken, meer bepaald de kruidige gehaktballetjes die je enkele uren van tevoren al kan rollen. De pasta heb je klaar in nog geen 20min. Dus je kan makkelijk binnen de 30min aan tafel zitten met een bordje vol heerlijk comfort food.

Ik gebruikte in dit receptje niet de klassieke spirelli of penne pasta, wel orzo of riso pasta. Deze pastasoort lijkt heel hard op risotto rijst en we gaan deze bijna hetzelfde garen. Enkel bij orzo of riso pasta gaan we iets meer dienen te roeren om plakken te voorkomen. Heb je nu per nog een pakje risottorijst in je kast liggen? Dan kan je deze hier ook perfect voor gebruiken. De bereiding is quasi hetzelfde.

Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto

Hoe maken we deze Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes?

We beginnen met de gehaktballetjes. Hiervoor ga je eerst een fijngesneden sjalot aanstoven voor zo’n 5min. Daar voeg je nog fijngehakte look aan toe. Dit laat je nog een minuutje mee bakken en haal dan van het vuur. Meng het gehakt met de sjalot, look, fijngesneden zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, peper en zout. Voeg er nog paneermeel aan toe, meng nog even goed en rol er dan balletjes van.
Leg ze op een beklede bakplaat, wrijf in met wat olijfolie en bak ze mooi goudbruin in de oven voor zo’n 20 a 25min.
TIP! Je kan de gehaktballetjes makkelijk enkele uren van tevoren al rollen en afgedekt bewaren in de koelkast.

Voor de pasta, gaan we ook weer eerst sjalot aanstoven in een stoofpot voor zo’n 5min. Voeg er vervolgens fijngehakte look en tomatenpuree aan toe en laat een minuutje mee bakken. Doe er de riso of orzo pasta bij, laat ook een minuutje mee bakken. Voeg gedroogde oregano toe en bouillon, breng aan de kook en laat dan zo’n 11min zachtjes sudderen. De pasta zal al het vocht opnemen. Roer af en toe goed over de bodem zodat de pasta niet kan gaan plakken. Als de pasta gaar is, voeg je spinazie toe. Roer even zodat deze kan slinken. Als laatste voeg je nog wat room en fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng nog even en serveer dan direct met de gehaktballetjes.

Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto
Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto

Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes

Dit recept voor Orzo met tomatensaus en gehaktballetjes is ideaal om op je weekmenu te zetten. Makkelijk, snel klaar, super lekker en je kan de balletjes makkelijk op voorhand al maken. De orzo of risono pasta bereiden we zoals een risotto
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Gehaktballetjes

  • 1 grote sjalot
  • 3 teentjes look
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 650 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 el peterselie (fijn gehakt)
  • 1,5 tl rozemarijn (fijngehakt) – Optioneel
  • 70 gr paneermeel
  • Peper en zout

Orzo met tomatensaus

  • 1 grote sjalot
  • 3 teentjes look
  • 100 gr tomatenpuree
  • 250 gr orzo of riso pasta
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 500 ml bouillon (kip of groenten)
  • 100 gr spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 25 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)

Instructies
 

  • Voor de gehaktballetjes.
    Pel de sjalot en teentjes look en hak fijn. Verhit een stoofpot met olijfolie en stoof hierin de sjalot eerst mooi aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg er dan de fijngehakte look aan toe, laat een minuutje mee bakken en haal dan van het vuur.
    Hak ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
    Meng het gehakt met de sjalot, look, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, peterselie, peper en zout. Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en meng nog even goed. Rol er dan balletjes van en leg ze op een beklede bakplaat.
    TIP! Je kan deze balletjes makkelijk enkele uren van tevoren al rollen en koel bewaren in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Wrijf de balletjes in met wat olijfolie en bak ze dan mooi goudbruin in de oven. Reken op zo'n 20 a 25min Draai ze halverwege even om.
    Ondertussen kan je de orzo pasta maken.
  • Voor de orzo pasta.
    Pel de sjalot en de look en hak beide fijn.
    Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de sjalot eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg dan de look en tomatenpuree toe, roer even los en laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de riso of orzo pasta bij, roer weer even en laat nog eens een minuutje mee bakken.
    Voeg de oregano toe samen met de bouillon en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 10 a 11min. Het is belangrijk om regelmatig te roeren anders zal de pasta gaan plakken.De pasta zal al het vocht opnemen. Als dit gebeurd is en de orzo is nog niet gaar, voeg nog wat water toe.
    Als de pasta gaar is, voeg je de spinazie toe. Geef het even de tijd om te slinken en roer af en toe. Voeg er nog de room aan toe samen met de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Meng nog even en serveer dan direct met gehaktballetjes.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, orzo, pasta, riso, tomatensaus, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.