Wafels met havermout en banaan, dat is weer een leuk ideetje om je veel te rijpe bananen in te verwerken. Een super snel makkelijk receptje waarvoor je slechts 6 ingrediënten nodig hebt. Er gaat geen boter in en omdat we heel rijpe bananen gebruiken, voegen we ook geen suiker toe. Deze glutenvrije havermoutwafels zijn dus ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Op slechts 20min heb je ze op tafel staan. Serveer met wat vers fruit (zoals kiwi of mango), eventueel wat yoghurt en wat geraspte chocolade. Gewoon perfect om je dag mee te starten!
TIP! Nog meer inspiratie nodig voor wafels? Check dan zeker ook deze wafel receptjes even.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Wafels met havermout en banaan?
- Havermout : gebruik fijne havermout en geen havermout vlokken
- Bakpoeder
- Kaneel
- Bananen : gebruik echt rijpe bananen hiervoor zo hoef je geen extra zoetstof toe te voegen. De bananen mogen dus al goed bruin zien aan de buitenkant.
- Eieren
- Vanille extract
Hoe maken we deze Wafels met havermout en banaan ?
We gaan beginnen met de havermout fijn te malen in een blender. Perfect fijn zoals meel of bloem ga je niet verkrijgen. Probeer zo fijn mogelijk. Meng dit havermeel met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij
Pel de bananen en plet ze tot moes in een kom. Of je kan er ook de mixer inzetten. Voeg de eieren en vanille extract toe en meng goed. Doe er het haver mengsel bij en roer goed. Dit zal een vrij vast deeg zijn.
Verhit je wafelijzer met een eventueel wat olie. Schep nu zo’n 1 a 1,5el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Serveer ze wafels warm of lauw.
TIP! Ik vind de wafeltjes op hun lekkerste warm of lauw. Serveer met vers fruit en eventueel wat geraspte chocolade.
Wafels met havermout en banaan
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 bananen (heel rijp)
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
Instructies
- We gaan beginnen met de havermout fijn te malen in een blender. Helemaal perfect fijn zoals bloem of meel ga je dit niet krijgen. Meng dit havermeel met bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
- Pel de bananen en doe in een kom. Plet deze of je kan er ook de mixer inzetten.Doe er de eitjes en vanille extract bij. Roer goed los. Doe er het haver mengsel bij en roer goed. Dit zal een vrij vast deeg zijn.
- Verhit je wafelijzer en vet eventueel een beetje in.Schep nu zo'n 1 a 1,5el (per wafeltje) van het deeg in de ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin. Serveer ze warm of laat ze ietwat afkoelen.TIP! Ze zijn warm of lauw op hun beste. Serveer met vers fruit en/of wat geraspte pure chocolade.