Worstenbroodjes met spek, een hapje dat nu eens op ieder moment van de dag, week, maand of jaar smaakt. Worstenbroodjes zijn “life” en zo makkelijk om ze zelf te maken. Bladerdeeg en gehakt dat is de basis, heel eenvoudige ingrediĆ«nten maar zo lekker! Ik maakte ze in deze versie nog een tikkeltje lekkerder door plakjes brie toe te voegen en de worsten te omwikkelen met spek. Ja, je krijgt zo echt een culinair worstenbroodje hoor š. Eentje dat je bij de volgende borrel of apĆ©ro op tafel kan zetten. Of maak ze ietwat groter en je kan ze ook gewoon als doordeweekse maaltijd serveren met een slaatje of patatjes erbij.
Nog meer worstenbroodjes inspiratie? Check dan zeker ook deze receptjes
Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze worstenbroodjes met spek?
- Gehakt : ik gebruik hier gemengd gehakt
- Ei
- Mosterd
- Nootmuskaat
- Paneermeel
- Brie = optioneel
- Spek : gebruik hier gerookt spek
- Bladerdeeg
Hoe maken we deze worstenbroodjes met spek?
Begin met het gehakt te mengen met ei en mosterd. Voeg er vervolgens nootmuskaat, paneermeel, peper en zout. Rol er dan kleine worstjes van.
Snij een kleine spie Brie in kleinere plakjes. Leg op elk worstje een plakje Brie. Wikkel rond elk worstje met Brie een sneetje gerookt spek.
TIP! Geen fan van Brie, dan kan je deze ook weglaten.
Snij stroken van het bladerdeeg. Leg een worstje op een strook en rol op. Normaal zou je 2 worstenbroodjes uit Ć©Ć©n strook moeten kunnen halen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van het deeg en van de worsten.
Leg de worstenbroodjes op een beklede bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de worstenbroodje mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. De Brie zal zo ook terug wat opstijven. Serveer de worstenbroodjes nog wat warm/lauw.
Worstenbroodjes met spek
Ingrediƫnten
- 300 gr gehakt (gemengd gehakt)
- 1 ei + 1 extra
- 1 tl mosterd
- 1 snuifje nootmuskaat (optioneel)
- 20 gr paneermeel
- 1 spie Brie (een kleine spie is meer dan genoeg)
- 8 a 10 sneetjes spek (gerookt spek)
- 1 a 2 vellen bladerdeeg
Instructies
- Meng het gehakt met het ei en mosterd. Doe er dan noosmuskaat, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed.Rol er dan kleine worstjes van.
- Snij de spie Brie in dunne plakjes. TIP! Geen fan van Brie, dan laat je deze weg.
- Leeg een plakje Brie op elk worstje. Of je kan er een paar met en paar zonder Brie maken. Wikkel nu een sneetje spek rondom de worst met Brie.
- Snij lange stroken van het bladerdeeg.Leg een worstje op een stook bladerdeeg en rol op zodat deze helemaal omwikkeld is.
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Leg de worstenbroodjes op de bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei.Bak de broodjes mooi goudbruin voor zo'n 25 a 30min. Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. TIP! tijdens het bakken zal de Brie gaan smelten. Maar als je de worstenbroodjes laat afkoelen, zal de kaas terug wat vaster worden.