Pasta met Boursin en spekjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin en spekjes, een simpel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en klaar in 30min. Dit is een receptje dat je gewoon wilt uitproberen.
Naar recept gaan

Pasta met Boursin en spekjes, een lekker simpel gerechtje om op je weekmenu te zetten. Een eenpansgerecht waarvoor je slechts 6 ingrediënten nodig en ook nog eens klaar in minder dan 30min. Dit zijn de soort gerechtjes die je doordeweeks op tafel wilt zetten en waar iedereen van zal smullen. Omdat de Boursin kaas zal zorgen voor romigheid en voor veel smaak hoef je er niet zo veel extra’s aan toe te voegen. Naast de Boursin gebruiken we nog gerookt spek, sjalot, prei, Orzo pasta en bouillon. Heel basis ingrediënten die je dus heel makkelijk kan vinden.

Nog meer lekkere snelle eenpansgerechten, check dan zeker deze receptjes.

TIP! Je kan de spekjes ook vervangen door gerookte zalm maar deze hoef je natuurlijk niet te bakken

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin en spekjes, een simpel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en klaar in 30min. Dit is een receptje dat je gewoon wilt uitproberen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met Boursin en spekjes?

  • Spek : Voor de lekkerste smaak, kies je het best voor gerookte spekblokjes
  • Sjalot
  • Prei
  • Orzo pasta = Griekse pasta
  • Bouillon : kies voor kip of groente
  • Boursin : ik gebruikte de Boursin Knoflook & fijne kruiden. Dit kan ook met Boursin sjalot en bieslook
  • Citroen

Hoe maak je deze Pasta met Boursin en spekjes?

Begin met de sjalot te pellen en fijn te hakken. Was de preien en hak ook fijn. Zet beide even opzij. Verhit een hoge pan of een stoofpot zonder vetstof, bak hierin eerst de spekblokjes aan. Bak ze voor zo’n 3 a 4min tot ze lichtjes beginnen kleuren en schep ze dan uit de pot. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

Maak nu vooral de pan of stoofpot niet terug proper. Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Stoof hierin de sjalot en de prei aan voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Vervolgens doe je er de orzo pasta bij, roer goed en laat een minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer wel regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.
TIP! Wanneer de pasta al de bouillon heeft opgenomen maar nog niet gaar is, voeg nog wat extra water of bouillon toe tot deze gaar is.

Wanneer de pasta gaar is, zet het vuur uit. Voeg dan de Boursin toe en roer goed zodat deze kan smelten. Proef en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
TIP! Je zou nu ook nog wat spinazie kunnen toevoegen, deze zal mee slinken door de warmte. Of je zou ook diepvries erwtjes kunnen toevoegen

Werk af met de spekjes en serveer direct.

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin en spekjes, een simpel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en klaar in 30min. Dit is een receptje dat je gewoon wilt uitproberen.
Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin en spekjes, een simpel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en klaar in 30min. Dit is een receptje dat je gewoon wilt uitproberen.

Pasta met Boursin en spekjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met Boursin en spekjes, een simpel eenpansgerecht om doordeweeks op je weekmenu te zetten. Slechts 6 ingrediënten heb je nodig en klaar in 30min. Dit is een receptje dat je gewoon wilt uitproberen.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr gerookte spek blokjes
  • 1 sjalot (of ui)
  • 2 preien
  • 300 gr orzo pasta (= griekse pasta of risoni)
  • 700 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 gr Boursin (*)
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de sjalot te pellen en fijn te hakken.
    Was de preien en hak fijn.
    Zet beide even opzij
  • Verhit een ruime hoge pan of een stoofpot zonder vetstof.
    Bak hierin de spekblokjes aan voor zo'n 3 a 4min tot ze lichtjes beginnen kleuren. Schep dan uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Maak de pan nu vooral niet proper, voeg eventueel een scheutje olijfolie toe als er niet veel vet meer in is van het spek.
    Stoof hierin de sjalot en prei eerst mooi aan voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de pasta bij, roer goed en laat een minuutje mee bakken.
    Giet er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken.
    TIP! Heeft de pasta al het vocht opgenomen maar is deze nog niet gaar, voeg nog wat extra water of bouillon toe.
  • Wanneer de pasta gaar is, zet het vuur uit. Voeg de Boursin toe en roer goed zodat deze kan smelten. Proef even en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
    TIP! Zou je graag nog wat spinazie of erwtjes toevoegen. Dan voeg je deze ook toe wanneer je de Boursin toevoegt.
    Werk af met de gebakken spekjes en serveer direct.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte Boursin knoflook & fijne kruiden, dit kan ook met de Boursin sjalot en bieslook 
Trefwoord boursin, doordeweeks recept, eenpansgerecht, orzo, pasta, prei, snel klaar, spek, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.