Appelcake met kaneel

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!

Appelcake met kaneel, want zo’n lekker makkelijk cake’ske met stukjes appel en lekker veel kaneel smaakt altijd! Zeg niet zo maar appelcake tegen dit receptje want deze is toch echt wel heel heel zalig. We gaan hier niet zo maar wat kaneel bij strooien, we gaan eigenlijk de vulling van een “cinnamon roll” maken. Deze voegen we toe aan aan het deeg net voor het bakken, waardoor je bij elke hap de nodige “cinnamon yumminess” binnenkrijgt. Heerlijk van smaak maar ook heerlijk makkelijk om te maken. Je hoeft geen professionele mixer of keukenrobot te hebben. Een mengkom en een klopper en spatel is meer dan genoeg!

TIP! Ik maakte deze cake nu met appel maar je zou hier ook peer kunnen aan toevoegen.

Nog meer lekkere cake receptjes? Check dan zeker deze receptjes even!

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appelcake?

  • Appel : type Jonagold
  • Kaneel
  • Suiker
  • Boter
  • Bruine suiker = cassonade
  • Zelfrijzende bloem
  • Melk
  • Vanille extract
  • Eieren

Hoe maak je deze Appelcake met kaneel?

Begin met de appeltjes te schillen en klokhuis te verwijderen. Meng met suiker en kaneel. Zet even opzij.

Voor het kaneel laagje, gaan we eerst boter smelten om dan vervolgens te mengen met bruine suiker en kaneel. Zet dit ook even opzij.

Dan kunnen we aan de cake beginnen. Begin met de boter te smelten. Doe alvast de zelfrijzende bloem in een mengkom samen met een snuifje bakpoeder en suiker. Roer dit alvast even los. Doe er dan melk, vanille extract, eitjes en gesmolten boter bij. Mix dit even los tot een glad deeg. Je hoeft dit echt niet romig of schuimig te kloppen. Als laatste voeg je de appeltjes toe, als er sap is vrijgekomen door te staan, zorg er dan voor dat deze niet bij het deeg komt.

Giet het deeg in de cakevorm en spreid mooi egaal uit. Schep nu hoopjes van het kaneel mengsel op het deeg en meng een klein beetje met een mes doorheen het deeg. Maar meng niet te veel. Bak de cake dan mooi goudbruin en gaar in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Je kan na het afkoelen, de cake nog afwerken met wat glazuur. Hiervoor meng je poedersuiker met wat melk. Giet dit over de cake en laat even uitharden.

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!
Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!
Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!

Appelcake met kaneel

Lekker makkelijk recept voor Appelcake met kaneel, eentje dat echt gaat smaken bij de koffie of cake. Deze zalige cake heeft de vulling van de bekende cinnamon rolls. Heerlijke laagje met een combinatie van kaneel en bruine suiker. Perfect om tijdens het weekend te bakken!
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Cakevorm (ik gebruikte een platte rechthoekige)

Ingrediënten
  

Appeltjes

  • 2 appelen (type Jonagold)
  • 1 tl kaneel
  • 45 gr suiker

Kaneel laagje

  • 120 gr boter
  • 150 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 2 el kaneel

Cake

  • 110 gr boter
  • 360 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 200 gr suiker
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Begin met de appeltjes te schillen en het klokhuis te verwijderen.
    Snij in kleine blokjes en doe in een kommetje. Voeg kaneel en suiker toe. Meng en zet even opzij.
  • Voor het kaneel laagje, gaan we eerste de boter smelten.
    Eenmaal gesmolten, haal van het vuur. Voeg de bruine suiker en kaneel toe. Meng goed en zet ook even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de binnenkant van je cakevorm met bakpapier.
  • Dan gaan we de cake maken.
    Doe de bloem, snuifje bakpoeder en suiker in een mengkom. Roer dit alvast even los.
    Doe er dan de melk, vanille extract, eitjes en gesmolten boter bij. Mix kort tot je een glad deeg hebt. Je hoeft dit echt niet schuimig of romig te kloppen.
    Als laatste voeg je de appeltjes toe. Het kan zijn dat er wat sap is vrijgekomen, zorg ervoor dat hiervan niet te veel bij het deeg komt.
  • Giet het deeg in de bakvorm, spreid mooi egaal uit.
    Verdeel over het deeg hoopjes van het kaneel laagje. Met een mes kan je het een beetje mengen onder het deeg maar niet te veel.
    Bak de cake voor zo'n 45 a 50min (afhankelijk van de grootte van je vorm). Check met een satéprikker of de cake binnenin gaar is.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Je kan de cake zo serveren of je kan eventueel nog afwerken met wat glazuur
    Hiervoor meng je 125gr poedersuiker met 2el melk. "Drizzle" dit over de cake en laat zo'n 10min staan zodat de glazuur harder kan worden.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, dessert, gebak, kaneel, snel klaar, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.