Dit noem ik het ideale woensdagnamiddag toetje!
Een toetje met een perfecte combi van smeuige rijstpap en kriekjes, gebakken in de oven met daarop nog eens een lekkere krokante crumble.
Deze rijstpap met kriekjes valt zowel bij groot als klein in de smaak en is een leuke originele afwisseling op de klassieke rijstpap of de typische vanillepudding.
En die kriekjes … ja dat zijn dus de kriekjes die je normaal eet bij de “gehaktballetjes met krieken” … ja die kriekjes die je maakt met een zakje puddingpoeder. Zo lekker! En heb je nu wat van die kriekjes over, gooi ze niet weg maar maak dit zalige toetje!
Ingrediënten
- 200gr risottorijst of dessertrijst
- 800ml melk*
- 1tl vanille essence
- 2el + 2el + 1el suiker
- 750gr Noordkrieken op sap/siroop
- 2el puddingpoeder
- 20gr boter/margarine
- 30gr havermout
- 1tl kaneel
- 1el amandelschaafsel
Bereidingswijze
Begin met de rijstpap.
Breng de melk samen met 2el suiker en vanille essence aan de kook. Roer even zodat de suiker kan smelten. Voeg de rijst toe en laat zo’n 20min zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en de melk heeft opgenomen.
Terwijl de rijstpap rustig staat te garen, kan je de krieken maken.
Doe krieken en het sap en 2el suiker in een kookpotje.
Doe ongeveer 5el van het kriekensap in een apart kommetje, los hierin het puddingpoeder op.
Breng de krieken zachtjes aan de kook, roer even zodat de suiker kan oplossen. Als dit kookt, voeg al roerend het papje van de pudding toe. Roer goed zodat de saus kan binden. Haal dan van het vuur.
Voor de crumble.
Smelt de boter/margarine en meng deze met de havermout en kaneel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep de rijstpudding in een ovenschaal en verdeel daarover de krieken gevolgd door de crumble. Strooi hierover het amandelschaafsel.
Bak zo’n 15 a 20min in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.
Serveer direct met eventueel wat yoghurt, opgeklopte room of ijs.
Smakelijk!