Gegrilde tomaten met yoghurt

Gegrilde tomaten met yoghurt

Dit recept van gegrilde tomaten met yoghurt blinkt uit in eenvoud, simpelheid en smaak. Een receptje afkomstig van de chef die groenten weer sexy heeft gemaakt … jawel Mr Yotam Ottolenghi. Wie anders 🙂 !
Een recept afkomstig uit zijn bekende “Simpel” kookboek, een kookboek vol snelle recepten, geen hele resem aan ingrediënten en toch super smaakvol. Dit kookboek is echt een aanrader om in huis te halen!

Gegrilde tomaten met yoghurt

Eén van de zaligste recepten uit zijn boek zijn deze gegrilde tomaten. En deze tomaatjes waren eigenlijk nog dat tikkeltje lekkerder omdat ze uit onze moestuin kwamen.
En waar kan je deze tomaatjes nu bij serveren? Wel veelzijdigheid troef weer … gewoon doordeweeks met een stukje vlees of vis erbij of bij de apéro met daarbij nog wat focaccia of als bijgerecht bij de BBQ.

Gegrilde tomaten met yoghurt

Gegrilde tomaten met yoghurt

Ingrediënten

 • 350gr kerstomaten
 • 3el olijfolie
 • 1/2tl komijn
 • 1/2tl bruine suiker (cassonade)
 • 3 teentjes look
 • 3 takjes tijm
 • 1el oregano (gedroogd of 3 verse takjes oregano)
 • 2tl zeste van citroen (fijn geraspt)
 • 350gr griekse yoghurt
 • 1tl chilivlokken
 • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de teentjes look en snij in dunne schijfjes.
Leg de kerstomaten in een ovenschaal.
Giet hierover de 3el olijfolie gevolgd door de komijn, bruine suiker, schijfjes look, tijm, oregano, 1tl zeste van citroen, een snuifje zout en peper.
Rooster de tomaatjes voor zo’n 20min in de oven. Zet dan nog voor zo’n 6min de ovengrill aan.

Terwijl de tomaatjes in de oven staan, meng de yoghurt met de resterende theelepel zeste van citroen, chilivlokken en wat zout. Bewaar koel in de koelkast.

Schep de yoghurt in een ruime kom, spreid goed uit.
Verdeel hierover voorzichtig de geroosterde tomaten en een beetje van vrijgekomen vocht en de teentjes look.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.