Talloze Youtube video’s heb ik bekeken alvorens ik aan deze spring rolls met zalm ben begonnen. Wees gerust de voorbereiding & bereiding is echt super simpel, het is gewoon het netjes vouwen van spring rolls 🙂
Als je ze gewoon thuis voor je gezin of vrienden maakt, hoeven ze niet spectaculair mooi of een kunstwerkje te zijn. Voor hier op de blog, moesten ze er wel een beetje presentabel uitzien 🙂
Oke, ze zijn misschien nog niet 100% perfect maar ik vind ze er persoonlijk toch al super uitzien. En het belangrijkste, super lekker! Super lekker voor zowel groot als klein. Een heerlijk zomers hapje en je kan ze ook meenemen als lunch.
Ik maakte er een dipsausje bij op basis van pindakaas. Geen fan van pindakaas, dan zou ik ze serveren met wat zoete chilisaus (fles te verkrijgen in de meeste supermarkten)
Tip > check zeker dit filmpje van hoe je het best spring rolls vouwt/rolt.
Ingrediënten (spring rolls)
- 450gr roze zalm (uit blik)
- 1el limoensap
- 3tl chilisaus
- 2tl geroosterde sesamzaadjes
- 1tl honing
- 1/2 teentje look
- 1/4 sjalot
- 10 rijstvellen
- enkele blaadjes sla
- 50gr rijstnoedels (vermicelli)
- 1/4 rode kool
- 1 grote wortel
- 1 komkommer
Ingrediënten (dipsausje)
- 50gr pindakaas (best lopende bv. 100% van AH)
- 2tl sojasaus
- 1/2 teentje look
- 1el (zoete) chilisaus
- snuifje zout
- limoensap
Bereidingswijze
Voor het dipsausje.
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde saus.
Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en limoensap toe.
Bewaar op kamertemperatuur.
Laat de zalm uit blik goed uitlekken.
Hak de look en sjalot heel fijn.
Meng de zalm met de look, sjalot, limoensap, chilisaus, geroosterde sesamzaadjes, honing en snuifje zout.
Kook de vermicelli gaar zoals vermeld op de verpakking, giet af, spoel en laat goed uitlekken.
Hak de rode kool heel fijn.
Snij de wortel en komkommer in dunne reepjes.
Zorg dat je alle ingredienten klaar hebt staan wanneer je aan de rolletjes gaat beginnen.
Week een rijstvel in warm water voor zo’n 20 a 30sec, week ze niet te langs anders zal het moeilijk worden om ze te vouwen.
Leg de geweekte rijstvel op je snijplank of werkblad.
Leg in het midden van de rijstvel wat sla (niet te veel anders zullen ze moeilijk te plooien en vouwen zijn). Leg op de sla wat komkommer, wortel, rode kool en een kleine eetlepel van de zalm.
Vouw een zijde over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen (er onstaat een envelopje) en rol dan stevig op.
Doe hetzelfde met de resterende rijstvellen.
Serveer de rolletjes met de dipsaus.
Smakelijk