RAW taart met kiwi

RAW taart met kiwi

Hier is ie dan … mijn allereerste RAW taart!
RAW? “Wat is da?” denken jullie nu misschien. RAW betekent dat we enkel planttaardige ingrediënten gebruiken en dat ze niet opgewarmd worden boven de 42 graden. Deze RAW taart met kiwi is dus enkel gemaakt met planttaardige ingrediënten en er komt geen oven aan te pas.

RAW taart met kiwi

De korst van deze taart bestaat uit niet meer dan noten, kokos en dadels. De dadels zorgt niet alleen voor de zoetigheid ook voor de lijm in de korst.
De vulling is lekker romig met als hoofdingrediënt geweekte cashews.

RAW taart met kiwi

Het is misschien niet het meest goedkope taartje, dat is het enige minpuntje bij RAW recepten. Je gebruikt hierin meestal noten en dadels en dat zijn niet de goedkoopste ingrediënten. Maar zo af en toe mag je jezelf eens iets meer gunnen.

RAW taart met kiwi
RAW taart met kiwi

Ingrediënten korst

 • 300gr amandelen of cashews
 • 20gr kokospoeder
 • 120gr dadels (ontpit)
 • Extra : springvorm +/- 20 a 22cm

Ingrediënten vulling

 • 200gr cashews (geweekt minstens 5h in water)
 • 6el gesmolten kokosolie
 • 30ml citroensap
 • 1/2tl fijngeraspte zeste van citroen
 • 30ml agavesiroop (of maple syrup)
 • 1el vanille essence
 • 3 kiwi’s

Bereidingswijze

Voor de korst, maal de noten grof in een blender/foodprocessor.
VOeg dan het kokospoeder en ontpitte dadels toe en mix tot een plakkerige massa/deeg. Indien dit nog iets te droog is, voeg nog 1 a 2 dadels extra toe.

Beleg de bodem en randen van een springvorm met bakpapier.
Stort het mengsel van de korst in de springvorm en duw goed aan op de bodem en ietwat aan de zijkanten (+/- 3 a 4cm hoog).
Laat even opstijven in de koelkast.

Voor de vulling, doe de geweekte cashews, kokosolie, citroensap, zeste van citroen, agavesiroop en vanille essence in een blender en mix tot een gladde crème. Mix lang genoeg voor een gladde crème. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat citroensap. Is de crème nog iets te vast, voeg wat kokosmelk toe.
Giet de vulling in de opgesteven korst.
Laat minstens 2h opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren, werk de taart af met plakjes kiwi.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.