Rabarbermuffins met gember

rabarbermuffins met gember

Rabarber, rabarber en nog eens rabarber … ja eenmaal je zo’n plant hebt dan weet je dat je op een gegeven moment met een overload gaat zitten want die plant blijft maar gaan :-).
De nodige portie confituur is er al, de nodige porties rabarbermoes zijn ook al de revue gepasseerd en ook de nodige baksels zijn al in onze mondjes verdwenen en ik vermoed dat we de komende weken nog wel wat rabarber te verwerken krijgen, die plant is gewoon “madness”. Erg? Nee hoor! Een reden te meer om aan het bakken te gaan en deze heerlijke gezonde rabarbermuffins met gember te maken. Een perfect voedzaam tussendoortje en tegelijkertijd leuk om samen met de kids te bakken tijdens de vakantie.

rabarbermuffins met gember

Ingrediënten (+/- 10 muffins)

  • 140gr speltbloem
  • 100gr amandelmeel
  • 2tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 1 ei
  • 250ml melk (gewone melk of amandelmelk …)
  • 60ml maple syrup
  • 60ml kokosolie (gesmolten)
  • 1tl geraspte gember
  • 2 stengels rabarber
  • Snuifje kaneel
  • Vanille essence

> Muffin of cupcake bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de bakvormpjes in.
Snij de rabarber in dunne plakjes.
Meng het speltbloem, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en een snuifje kaneel. Zet even opzij.
Klop in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) het ei, melk, maple syrup, gember en vanille essence los. Voeg nu het mengsel van droge ingredienten toe en meng tot een mooi glad deeg. Het is normaal dat dit vrij lopend is. Voeg op het laatste de stukjes rabarber toe (hou er nog enkele over voor bovenop de muffins).
Verdeel het deeg over de vormpjes en leg hierop overige stukjes rabarber.
Bak de muffins mooi goudbruin in de oven in ongeveer 20 a 25min.
Haal uit de oven laat volledig afkoelen.
Bewaar luchtdicht

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.