Auberginerolletjes met smeerkaas en ham

Auberginerolletjes met smeerkaas en ham

Friday night staat gelijk aan apéro night hier thuis, de perfecte manier om de werkweek af te sluiten en om smakelijk het weekend in te zetten. En misschien wel om te vieren dat de vakantie begint?
Dat laatste is nog even niet van toepassing voor ons, nog een paar weken aftellen tot begin september want dan trekken wij naar het (hopelijk) zonnige Mallorca.
Momenteel is dat nog een “ver van mijn bed show” dus genieten we eens te meer van het toch wel zomerse weertje hier in België op ons terras met een drankje en deze auberginerolletjes met smeerkaas van Milkana en ham.
Een heel simpel hapje met slechts een handvol ingredienten, weinig werk en heel veel smaak.
Perfect begin dus van het weekend zou ik zeggen!

Auberginerolletjes met smeerkaas en ham

Voor de vulling van de rolletjes heb ik voor 2 heel simpele ingrediënten gekozen nl. echte Belgische (Gentse) Ganda Ham & smeerkaas van Milkana.
Milkana is sinds kort een nieuw merk bij Savencia, het moederbedrijf  van o.a. Passendale-kaas, St. Môret en Pavé à la Leffe en is een milde smeuïge smeerkaas met verse melk uit de Alpen.
De kaas van Milkana is verkrijgbaar in vlootjes of in aparte driehoekige porties die ideaal zijn om mee te nemen als tussendoortje of voor bij een picknick. Er zijn 4 verschillende smaken verkrijgbaar nl. room, Emmentaler, ham en Sour cream & Onion.
Voor deze auberginerolletjes gebruikte ik de gewone smeerkaas met room.

Auberginerolletjes met smeerkaas en ham

In samenwerking met Walkie Talkie & Milkana 

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 aubergines
  • 10 sneetjes gedroogde ham (bv. Ganda Ham)
  • 1 vlootje smeerkaas (ik gebruikte Milkana)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verhit een grillpan met een ruime scheut olijfolie.
Snij de aubergine in lange plakken, wrijf goed in met olijfolie en kruid met peper en zout.
Grill de plakjes (best in porties) tot ze mooi gaar zijn. Je zal ze regelmatig moeten draaien en reken toch zeker op ongeveer 5 a 6min per plakje tot ze mooi gaar en zacht zijn.
Haal uit de pan en laat ze afkoelen op keukenpapier.
*
Ondertussen kan je de sneetjes gedroogde ham met een mes in de helft snijden.
Zodat je eigenlijk 20 plakjes hebt.
Eenmaal de plakjes zijn afgekoeld, wrijf één kant in met een beetje smeerkaas, gevolgd door een plakje ham.
Rol op en steek er eventueel een kleine satéprikker in.
*
Smakelijk

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.