Ham & meloen, de klassieker der klassiekers als je het mij vraagt!
Geen zomer zonder deze klassieker of het nu als avondmaal is of als hapje bij een apero bij een hete zomeravond. Smaken doet het gewoon altijd bij zowel groot als jong.
De combi ham en meloen kan je ook verwerken in een heerlijke zomerse pastasalade die zowel kan dienen als volwaardig avondmaal of als bijgerecht bij een BBQ. En de restjes van deze pastasalade met meloen en prosciutto neem je de volgende dag mee als lunch. Dan is ie eigenlijk op z’n best, als hij een nachtje heeft gestaan. Maar dat is bij vele gerechtjes zo.
De dressing bij deze pastasalade is lekker fris en op basis van karnemelk, griekse yoghurt en mayonaise.
Ik gebruik karnemelk tegenwoordig wel vaker, soms in gebak of in een dressing voor een lekkere frisse smaak.
Ingrediënten pastasalade (4 personen)
- 300gr pasta
- 1/2 meloen (Galia of Cantaloupe)
- 100gr spinazie
- 200gr gerookte kipfilet
- 30gr gedroogde veenbessen
- 3 lente-uitjes
- 8 sneetjes prosciutto
- Peper en zout
Ingrediënten dressing
- 100ml karnemelk
- 2el griekse yoghurt
- 1el mayonaise
- 1/2 teentje look
- 1kl dragon (gedroogd)
- bosje peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met het koken van water voor de pasta
Kook de pasta al dente, giet af en laat afkoelen.
*
Terwijl de pasta kookt, kan je de rest voorbereiden.
Snij de meloen en kip in kleine blokjes.
Hak de spinazie en de lente-uitjes fijn.
Snij de prosciutto in dunne plakjes.
Doe alles bij de afgekoelde pasta en meng voorzichtig.
*
Voor de dressing :
Pel de look en hak fijn. Hak ook een klein bosje peterselie fijn
Roer de mayonaise met de griekse yoghurt los en giet hierbij de karnemelk.
Voeg de fijngehakte look toe samen met de gedroogde dragon en de peterselie.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de dressing bij de pasta en meng goed. Je hoeft niet alle dressing te gebruiken.
Smakelijk!